Aproape 2.000 militari romani din strainatate pot vota la referendum

Luni, 16 Iulie 2012, ora 23:54
1711 citiri
Aproape 2.000 militari romani din strainatate pot vota la referendum
Foto: militar.infomondo.ro

Aproape 2.000 de militari romani din Afganistan si din Balcanii de Vest vor putea vota la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie.

Potrivit ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, votul din Afganistan se va desfasura in conditii normale, informeaza Antena 3.

Dobritoiu a afirmat ca a fost necesara o dublare a numarului de urne, din cauza conditiilor din teatrul de operatiuni afgan.

In jur de 1.800 de militari roamani sunt dislocati in Afganistan, iar alti 180 se afla in Balcanii de Vest.

150 de sectii de votare in strainatate pentru referendumul din 29 iulie (Video)

Un numar de 150 de sectii de votare vor fi organizate in strainatate pentru referendumul din 29 iulie, opt dintre sectii fiind in teatrele de operatiuni in care Romania are trupe, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe, vineri.

Astfel, la referendumul pentru demiterea presedintelui vor fi organizate noua sectii de votare in Spania, sapte sectii de votare in Italia, cinci sectii de votare in Franta, cinci sectii in Republica Moldova, cate trei sectii de votare in Rusia si Ucraina, iar alte trei sectii de votare vor functiona in Germania. De asemenea, in Canada si in SUA vor exista cate patru sectii de votare pentru referendum, in timp ce in Australia vor fi amenajate doua sectii de votare, iar in Marea Britanie trei sectii.

Ministerul de Externe s-a razgandit: face mai multe sectii de vot pentru diaspora

Spre comparatie, la alegerile prezidentiale din noiembrie-decembrie 2009, MAE a organizat 294 de sectii de votare in strainatate, dintre care 55 in Italia, 38 in Spania, 13 in Republica Moldova, noua in Franta, trei in Ungaria, cinci in Germania, trei in Rusia, patru in Canada si 28 in SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#soldati romani vot referendum, #militari romani vot referendum, #militari Afganistan vot referendum, #militari Balcani vot referendum, #militari referendum demitere Basescu, #romani diaspora referendum demitere , #referendum