Basescu a mai extras o carte castigatoare (Opinii)

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 11:18
5824 citiri
Basescu a mai extras o carte castigatoare (Opinii)

Flerul i-a spus presedintelui, din primul moment, ca ideea unui referendum in Capitala este exact ca o frectie la un picior de lemn. S-a pronuntat de la inceput si la ora de varf: nu cred ca este nevoie de referendum in Bucuresti. Se pot face reorganizari administrative si fara asemenea exercitiu.

Zeus ex machina la fata locului

Cand s-a discutat prima data ideea unui referendum, USL sustinea consultarea populatiei, iar doamna Udrea nu era nici ea impotriva. Consiliul Municipal ardea de dorinta sa consulte bucurestenii, primarul general n-avea pofta sa intre in conflict cu conslliul si uite asa, referendumul a devemit inevitabil.

"Cu atat mai bine" - si-o fi zis presedintele in gand. Stia ca el va veni intr-o zi, ca un "Zeus ex machina", si va sterge cu buretele dintr-un foc tot ce ceilalti pritocesc si trebaluiesc degeaba, cu zel.

Zelul n-a intarziat, iar Consiliul a trecut la treaba. S-a stabilit un buget de 1.200.000 euro si o intrebare. Pe urma, s-au stabilit sapte intrebari si un termen, apoi doua intrebari si alt termen, iar pana la urma, azi, nici o intrebare, nici un termen si nici o cheltuiala. Victorie!

Vedi, vidi si-am plecat

Am ajuns de unde am plecat. USL nu-si prea aduce aminte ca a sustinut consultarea populatiei, iar doamna Udrea s-a declarat complet de partea acelei baricade care se va ocupa cu Legea Capitalei, acuzand "barbatii din USL" de lasitate, intrucat ei nu recunosc ca ar fi initiat referendumul.

Cu asemenea stralucita biruinta, presedintele avea dreptul sa spuna aidoma lui Caesar: veni, vidi, vici. Dar, la iesire de la primarie, s-a dus glont la masina si n-a facut declaratii.

N-a facut nici la conferinta de presa care a urmat, consacrata altor probleme. Victoriei de la primarie nu i-a consacrat nimic, desi bucurestenii erau toti numai ochi si urechi sa vada si sa auda.

La conferinta de presa, am aflat despre judete si Constitutie, plus consultarile din ultima decada a lunii, unde sunt chemati sa vina toti cei care, de obicei, nici nu se gandesc sa se duca. Prevad un esec, care va balansa echitabil cu victoria de la primarie, pentru ca scorul sa fie unu la unu si nu unu la zero.

Intrebarea ziaristilor despre referendum a ramas cam fara raspuns, intrucat presedintele nu intra in asemenea maruntisuri, asta e treaba consilierilor, la care ei trebuie sa se gandeasca.

Corect: treaba presedintelui este ca ei sa se razgandeasca, dupa ce s-au gandit.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu referendum Capitala, #referendum anulat Bucuresti , #referendum