Buda, PDL: Lucrurile sunt transate, va fi coabitare Basescu-USL

Sambata, 18 August 2012, ora 15:08
4708 citiri
Buda, PDL: Lucrurile sunt transate, va fi coabitare Basescu-USL

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Daniel Buda de la PDL, e de parere ca Traian Basescu va reveni la Palatul Cotroceni, dupa o decizie a Curtii Constitutionale ce va constata invalidarea referendumului.

"Cei de la USL nu pot sa faca nimic, lucrurile sunt transate, trebuie sa inteleaga ca va fi o coabitare Basescu-USL", a spus Buda pentru Ziare.com.

Chiar si asa, deputatul PDL crede ca nu e exclus ca USL sa incerce si alte miscari surprinzatoare pentru a-l demite pe Traian Basescu.

"In Romania se poate intampla orice, actuala putere politica ne-a demonstrat ca valorile democratice sunt frunze in vant", a adaugat el.

Buda spune ca spera, totusi, ca USL sa inceteze incercarile de a impiedica revenirea lui Traian Basescu in functia de presedinte. "Vreau sa cred ca nu si-au pierdut uzul ratiunii", a mai spus acesta.

Curtea Constitutionala trebuie sa ia luni o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului de demitere a lui Traian Basescu, dupa ce va primi de la Guvern listele folosite pentru referendumul din 29 iulie.

Intre timp, Parchetul si DNA au inceput operatiuni de anchetare a posibilelor fraude produse la referendum. Conducerea USL a atacat dur actiunile procurorilor.

Cel care a dat tonul a fost presedintele interimar, Crin Antonescu, care a spus ca pare o actiune de intimidare a votantilor si a cerut o ancheta CSM. Opinia sa a fost sustinuta de premierul Victor Ponta si de fostul presedinte Ion Iliescu, cel care i-a atacat dur pe procurori.

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat ca procurorii de la DNA si Parchetul General, despre care spune ca ancheteaza oamenii simpli pentru votul la referendum, vor plati pentru faptele lor.

"Ma ingrijoreaza faptul ca procuratura face abuzuri grosolane in ce-i priveste pe oamenii simpli si recurge la procedee in afara legii. Faptul ca s-ar verifica votul de la referendum nu m-ar deranja, dar modul in care o fac e un abuz in serviciu si procurorii, cu tot cu sefii lor, vor trebui sa raspunda. Garantat vor raspunde! La DNA si Parchet nu va ramane pe veci aceeasi conducere aservita lui Traian Basescu", a spus Fenechiu pentru Ziare.com.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Buda coabitare Basescu USL, #revenire Basescu coabitare USL , #referendum