Cele 5 falsuri cu care va castiga USL (Opinii)

Luni, 13 August 2012, ora 00:35
17738 citiri
Cele 5 falsuri cu care va castiga USL (Opinii)

Operatiunea "demite-l pe Basescu" e in plina desfasurare. Din pamant, din iarba verde, Guvernul USL trebuie sa scoata cvorumul. Singura problema e legata de legalitate, de acte si realitati juridice, dar Cabinetul Ponta nu prea se incurca de asemenea treburi, din cate am vazut.

Asadar, are nevoie de cateva "smecherii", un sir de falsuri pentru a-i iesi numarul. Iar prima arma e mini-recensamantul celebru. La care premierul Ponta a anuntat ca a renuntat, dar care, in practica, a inceput in unele parti din Romania. Mai ales in Gorjul lui Ponta, primarii verifica de zor listele, pe baza "memorandumului" adoptat de Guvern.

Care-i faza? Atentie, memorandumul acela nu obliga pe nimeni. Cu alte cuvinte, primarii PDL il pot boicota linistiti, iar Guvernul nu va avea datele necesare. Sa ne amintim, cei responsabili de listele electorale sunt primarii. Fara ei, nu ies datele. Vor trebui scoase din palarie, din pamant, din iarba verde.

Asta ar fi primul fals de care au nevoie. Cum sa-l faca? Oare se poate? Stiti stenogramele alea in care se vorbea de cei 40.000 de oameni care au "murit" in Gorj in 2 saptamani? Vorba aia - "Doamne Dumnezeule".

Baza memorandumului, spun chiar ministrii Guvernului Ponta, e decizia Curtii Constitutionale. Inca un fals, al doilea. Asta era decizia INITIALA a Curtii Constitutionale. Intre timp, ea a trimis o erata. Buna - rea, contestata - necontestata, ea e publicata in Monitorul Oficial si obliga pe toata lumea.

Mai e un element. Listele sunt, conform legii, deja actualizate pentru referendum. Ele sunt in actualizare mereu, nu trebuie o noua actualizare. Sa faci o actualizare POST-FACTUM, cand ea oricum a fost facuta, prin lege cu cateva zile inainte de referendum, iar Guvernul tau a acceptat asta, organizand referendumul pe aceasta baza, inseamna sa faci ceva impotriva legii. Al treilea fals..

Mai departe. Adevarata miza e scoaterea de pe liste a romanilor care au domiciliul in strainatate. Cu alte cuvinte, au votat, insa nu vor fi luati in seama pentru stabilirea cvorumului. E nevoie de al patrulea fals - eliminarea dreptului de a conta electoral in tara ta, chiar daca esti cetatean roman si ai votat.

Cum s-o faci? Cum sa scoti, tot POST-FACTUM, oameni de pe liste, in ciuda faptului ca CCR a spus foarte clar ca cetatenii din strainatate conteaza? Doar printr-un alt fals.

Hai sa zicem ca rezultatul ar fi fost aproape egal, cum au fost alegerile prezidentiale din 2009. Ii scoteai pe oameni de pe liste, dupa scrutin, si ce se intampla? Schimbai tot sensul alegerilor, nu mai puteau fi validate.

In fine, ar mai fi nevoie, atentie, si de al cincilea fals. Asta poate fi de-a dreptul periculos. Daca iti ies toate fazele "curatarii" listelor si scoti 1,2,3 milioane de pe ele, vei mai avea o problema. Rezultatele recensamantului facut in toamna lui 2011 si ale carui rezultate vor fi publicate in 2013 TE POT CONTRAZICE. Pot arata ca ai falsificat numarul de cetateni cu drept de vot. Asa ca si ele ar trebui rezolvate.

O adevarata nebunie, nu vi se pare? Singura institutie care poate opri nebunia e Curtea Constitutionala. Nu exista alta varianta. Si trebuie s-o faca foarte repede. Saptamana viitoare, fara sa astepte mini-recensamantul, mini-curatarea listelor prin mai stii ce mijloace. Maxi-nebunia.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#falsuri USL referendum, #referendum demitere Basescu recensamant , #referendum