Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie (Video)

Vineri, 10 August 2012, ora 14:29
14524 citiri
Interceptari Rus-Dobre: Nu semnez niciun om in plus, nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie (Video)
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Internelor Ioan Rus si fostul ministru delegat al Administratiei Victor Paul Dobre au fost interceptati de procurori in dosarul cifrelor de la referendum.

Ioan Rus urmeaza sa fie chemat la Parchet pentru audieri, in scandalul cifrelor de la referendum, conform Realitatea Tv, in timp ce procurorii deja au cerut Camerei Deputatilor sa permita inceperea urmaririi penale in cazul lui Dobre.

Victor Paul Dobre, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, ar fi inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Conform stenogramelor publicate de Evenimentul Zilei, Victor Paul Dobre se plangea lui Ioan Rus ca a fost atacat de deputatul PNL Relu Fenechiu.

Interceptare din ziua de 03.08.2012, la ora 20:48:02. Dobre discuta cu Ioan Rus

Victor Paul Dobre: Va salut! Domnule ministru, nu vreau sa va stric seara, dar am inteles ca presedintele si cu premierul s-au inteles sa demisionez. Asta e viata!

Rus: Eu nu stiu despre asa ceva.(!!!)

Victor Paul Dobre: Asa mi-a spus domnul Chitoiu. A fost o video-conferinta la PNL, eu eram pe drum. M-au atacat oameni importanti cum e domnul Fenechiu si cand am intrebat mi s-a spus ca asa s-a inteles Presedintele cu Ponta. Nu am nicio problema.

Rus: De ce?

Victor Paul Dobre: Nu stiu. Ca am semnat ca sunt 18.300.000 pe liste. Ceea ce... asa este, dar aia e o alta problema.

In aceeasi zi, la ora 20:53:05, Dobre discuta cu o alta persoana

V: Da, Victor!

Victor Paul Dobre: Salut!Azi, cat eram pe drum, a fost o video-conferinta a inaltei conduceri cu filialele.

V: Am auzit, da.

Victor Paul Dobre: Crin l-a re-mandatat pe Daniel. Vela, ala de la Prahova si Fenechiu m-au facut zob: ca n-am semnat, ca nu am facut, ca nu stiu ce.

V: In teleconferinta?! In video-conferinta?

Victor Paul Dobre: In video-conferinta, da.

V: Cretini!

Victor Paul Dobre: Am vorbit cu Chitoiu. Zic: "Daniele, ce stii?" Zice: "Stii ca Crin si cu Ponta au hotarat ca e mai bine, nu stiu ce." Zic: "Bine." Deci, eu cred ca pana duminica imi dau demisia si imi vad de concediu.

V: Mama-mama!

Victor Paul Dobre: Treaba lor ce vor face!

V: Ce sa zic?!

Victor Paul Dobre: Iti spun eu ce vor: vor sa dea Ordonante, sa faca o nebunie intreaga.

V: Nu pot sa cred!

DOBRE VICTOR PAUL: Da, da! Sa faca o Ordonanta, sa nu voteze aia de afara, sa-i scoata de pe liste, o nebunie intreaga.

V: Victore, hai sa vedem daca nu ne dam demisia de tot! Pe bune!

Victor Paul Dobre: Cum?

V: Daca nu cumva e bine sa fugim din acest grup infractional organizat! Pe bune!

In Ziua urmatoare, pe 4.08, Dobre discuta iar despre demisia sa

L: Cum sa-ti dai demisia?! De ce sa-ti dai demisia?! Asta-i culmea! Ai avut tu vreo influenta in chestia asta?

Victor Paul Dobre: Nu!

L: Pai?!

Victor Paul Dobre: Nu, atat ca am dat un raspuns. M-a intrebat Curtea cati sunt pe listele electorale permanente si i-am raspuns exact.

L: Am inteles....

In aceeasi zi, la ora 18:19:29, Dobre vorbeste cu Rus

RUS IOAN: Luni cred ca vor fi doua hartii! Nu stiu exact. Ma mai vad cu premierul si cu...dar asa se profileaza.

Victor Paul Dobre: Ati apucat sa vorbiti cu el?

RUS IOAN: Da, am vorbit, dar ei vor, in primul rand vor sa fie minus 1600 de aia, ori...asa ceva nu...i-am spus ca nu sunt, fizic si nu sunt dispus la niciun fel de...nimic si atunci nu cred ca va fi alta solutie!

Victor Paul Dobre: Ihi.

RUS IOAN: Deci, ei tin, neaparat, sa fie asa, deci sa fie...sa se demonstreze faptul ca nu...ca ala e valid si ca majoritatea, cvorumul, e asta si noi trebuie sa facem cvorumul ala. Punct. Pai, de unde...sa-l facem?

Victor Paul Dobre: Ihi.

Ioan Rus: Ca sunt unii care zic ca asa este si ca noi ne opunem sau eu ma opun, ca-s omul presedintelui si dumneata te-ai convertit. Am zis: Mai, deci, e in regula, numai ca voi vreti sa ne invatati...ce? Ca suntem tampiti amandoi, eu si cu omul ala! Om fi prosti, dar chiar tampiti nu suntem! Am bagat si noi de seama cati sunt, cum sunt, iar eu nu semnez niciun singur om in plus sau in minus! Si cu asta basta!

Daca sunt care cred ca stiu ei mai bine ca noi si stiu ei sa numere asa, incat asa sa fie, n-am nicio impotriveala sa incurc pe cineva. Ca nu inteleg, ca asta e un gest politic important care...Bun, e important, dar eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie!

Victor Paul Dobre: Acum nu stiu ce sa fac, sa-i dau si eu un telefon sa-i spun? Nici nu stiu cum e mai bine!

Ioan Rus: Poti sa-i dai un telefon. Eu i-am spus: Mai, gandeste-te... nu stiu ce, maine seara ajung la capitala, luni dimineata sunt acolo si, daca chiar exista aceasta posibilitate eu nu am nicio...chiar nu am nicio problema. Asta e, inteleg ca e un imperativ major care voi ziceti ca poate fi sustinut, noi zicem, in tampenia noastra ca nu poate, deci, tampenia noastra nu are cu ce sa va incurce!

Victor Paul Dobre: Atunci, zic asa, trec eu maine pe acolo, inainte de a pleca, scriu ce a am de scris si o las la dumneavoastra si o gasiti de dimineata."

Fostul ministru Dobre, acuzat de abuz in serviciu - Parchetul vrea inceperea urmaririi penale

Ioan Cabulea a fost deja pus sub acuzare pentru aceeasi fapta: abuz in serviciu.

De asemenea, procurorii l-au pus sub invinuire tot din aceleasi motive, luni, si pe seful Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul sef Constantin Manoloiu.

Ioan Rus si-a anuntat, luni dimineata, demisia sa de la conducerea MAI si pe cea a ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rus audiar Parchet, #Rus Dobre interceptati refrendum, #prosurori interceptat Rus Dobre , #referendum