Iohannis, despre referendumul pe justitie: Am inceput sa reevaluez ideea, pentru a da romanilor votul inapoi

Sambata, 23 Martie 2019, ora 19:47
8593 citiri
Iohannis, despre referendumul pe justitie: Am inceput sa reevaluez ideea, pentru a da romanilor votul inapoi
Foto: Facebook/Epoch Times Romania (captura video)

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, din nou, despre organizarea unui referendum pe Justitie in ziua alegerilor europarlamentare.

Seful statului a spus ca a inceput sa reevalueze aceasta idee, pentru a da romanilor votul inapoi si pentru ca doar asa romanii pot arata ca nu mai sunt de acord cu felul in care PSD isi bate joc de tara.

"Am inceput sa reevaluez ideea unui referendum, fiindca doar asa romanii pot arata ca nu mai sunt de acord cu felul in care PSD strica Legile justitiei, isi bate joc de tara si de romani.

Avem acum posibilitatea sa aratam ca asa nu mai merge, avem alegeri europarlamentare. Pentru a da romanilor votul inapoi, am inceput sa reevaluez ideea unui referendum", a spus Klaus Iohannis, sambata, la gala Tineretului Liberal.

Seful statului a precizat ca a invitat pentru inceputul saptamanii viitoare mai multi romani interesati pentru consultari pe tema referendumului, deoarece vrea un referendum bine organizat si bine gandit.

"Am invitat pentru inceputul saptamanii viitoare pe foarte multi romani interesati, cu care voi avea consultari pe tema referendumului, pentru ca imi doresc un referendum bine organizat, bine gandit, in parteneriat cu societatea civila si cu partidele de buna credinta, impreuna cu romanii si cu voi", a subliniat Iohannis.

Marti, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca este "aproape hotarat" sa convoace referendum in ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, spunand ca este "aproape hotarat", pentru ca e nevoie de o analiza profunda, care la Cotroceni a inceput.

"Am inceput sa analizez impreuna cu echipa mea de la Cotroceni cum ar fi daca as convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La inceput am fost relativ putini entuziasti pentru ideea asta, eu si inca doi-trei. (...) Lucram deja intens la asta, analizam variantele, datele, partea legala si asa mai departe.

Eu sunt aproape hotarat sa convoc referendum pentru 26 mai, aproape, lasati-mi o marja care se datoreaza nevoii unei analize aprofundate", a spus seful statului.

Vineri, Elena Calistru, presedinte si co-fondator al asociatiei Funky Citizens, a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis a convocat, saptamana viitoare, societatea civila la consultari privind un posibil referendum pe Justitie.

Potrivit acesteia, consultarile ar urma sa aiba loc marti, 26 martie.

"Am primit (si acceptat) o invitatie de a participa la consultarile Presedintelui cu o parte din organizatiile din societatea civila cu privire la oportunitatea organizarii unui referendum pe justitie.

Se intampla marti, la Cotroceni. Asa ca am nevoie de inteligenta voastra colectiva - voi cum simtiti acest posibil referendum deodata cu europarlamentarele? Strica, ajuta? Cum ar trebui sa sune intrebarea?", a notat Elena Calistru pe reteaua sociala.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Klaus Iohannis referendum justitie , #referendum