Ponta: PDL-ului ii va fi greu sa explice de ce nu vrea program lung de vot

Marti, 17 Iulie 2012, ora 18:40
1206 citiri
Ponta: PDL-ului ii va fi greu sa explice de ce nu vrea program lung de vot
Foto: EVZ

Premierul Victor Ponta a sustinut marti ca marirea programului de votare in ziua referendumului ar fi binevenit, motivand ca "e vara, e foarte cald si oamenii vin in oras dupa ora 20:00", insa a adaugat ca se asteapta ca democrat-liberalii sa se opuna deoarece "ei in general se opun la orice lucru".

"Este o propunere (marire program sectii votare intre 7:00 - 23:00, n.red.) si cred ca cei de la PDL foarte greu o sa explice de ce se opun. Este o propunere ca in cursul acelei zile, ziua de 29, tinand cont de faptul ca ne-a cerut Curtea Constitutionala sa asiguram o cat mai buna prezenta a romanilor la vot, sa avem program intre 7:00 si 22:00, daca nu ma insel, s-a decis", a explicat Ponta la Chisinau.

"Nu stiu daca se opune din nou PDL-ul, ei in general se opun la orice lucru, indiferent daca e de bun simt, dar din punctul meu de vedere cred ca ar fi foarte bine ca sa avem un program prelungit, pentru ca e vara, e foarte cald si oamenii vin in oras, in general in weekend, dupa ora 20:00", a mai sustinut Seful Executivului.

Eliminarea pragului de prezenta si referendum in doua zile, respinse de senatorii juristi

Parlamentarii USL au depus, marti, doua amendamanete la Legea de aprobare a OUG 41/2012 privind modificarea Legii referendumului, astfel incat sa fie eliminat pragul de 50% plus 1 si votul sa se desfasoare pe parcursul a doua zile, amendamente respinse in comisia juridica a Senatului.

Amendamentul referitor la organizarea referendumului pe doua zile, propus de senatorul PNL Ioan Ghise, a fost respins la vot in comisia juridica din Senat.

Un alt amendament propus de liberal prevedea ca Guvernul este dator sa asigure toate conditiile pentru ca alegatorii sa-si exercite dreptul la vot. Astfel, Ghise vrea sa dea mana libera Guvernului sa decida daca este nevoie sau nu de un prag minim de prezenta la orice referendum.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Victor Ponta referendum prelungire vot, #PDL referendum demitere, #referendum doua zile Ponta , #referendum