Referendum 29 iulie: Peste jumatate dintre romani se duc la urne - Sondaj

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 10:28
10856 citiri
Referendum 29 iulie: Peste jumatate dintre romani se duc la urne - Sondaj

Un sondaj realizat de Public-Affairs, in perioada 14-18 iulie, estimeaza ca peste jumatate dintre romani se vor prezenta la urne la referendumul de demitere al presedintelui Traian Basescu.

Prezenta estimata la vot pentru populatia rezidenta in Romania este de 63,6% si de 53% fata de listele electorale.

55,8% dintre romani vor vota DA la referendum, in timp 21,1% vor vota impotriva demiterii lui Traian Basescu. 23,1% din cei intervievati nu s-au decis cum vor vota.

96% dintre cei decisi spun ca optiunea lor este definitiva, neexistand nicio posibilitate de a mai fi modificata.

Pentru DA la referendum ar vota 58,8% dintre cei cu studii elementare, 57,1% dintre cei cu studii superioare si 54,2% dintre cei cu studii medii.

In ceea ce priveste categoriile de varsta, tinerii intre 18-35 de ani vor vota DA in proportie de 48,9%. 55,8% dintre romanii cu varste cuprinse intre 36 si 49 de ani vor spune DA demiterii. Categoria 50-64 de ani va opta pentru demitere, conform sondajului, in proportie de 58,1%, iar 63,2 % din cetatenii de peste 65 de ani vor, de asemenea, ca presedintele sa fie demis.

4% dintre romani sunt foarte multumiti de Traian Basescu

47,1% dintre romani au o parere favorabila despre premierul Victor Ponta, iar 45,5% au o parere buna despre presedintele interimar Crin Antonescu. Presedintele suspendat Traian Basescu are doar 21,6% in acest clasament, sub Mihai Razvan Ungureanu cu 39,1%, Dan Voiculescu - 23%, Monica Macovei - 22,2%.

De asemenea, 64,5% dintre romani spun ca au o parere nefavorabila despre Traian Basescu.

Doar 4% sunt foarte multumiti de activitatea presedintelui suspendat si 25% destul de multumiti, in timp ce 42% sunt foarte nemultumiti de activitatea acestuia ca presedinte si 29% - destul de nemultumiti.

Sondajul a fost facut de Public-Affairs in perioada 14-18 iulie cu o marja de eroare la esantion de +/- 2,8%.

Cine va spune DA la referendum

Conditiile de trai sunt mai proaste ca in 2009, in opinia a 67% dintre romani, in timp ce alti 28% cred ca nu s-au modificat. Doar 5% sustin ca nivelul de trai este mai bun decat in 2009.

20,4% din cei intervievati spun ca banii nu le ajung nici pentru strictul necesar. Dintre acestia, 63,2% vor spune DA la referendumul de demitere al presedintelui Traian Basescu.

Comunismul, o idee buna, prost aplicata - cred romanii

Pentru 31,2% dintre romani, banii castigati ajung doar pentru strictul necesar. Aceasta categorie va vota in proportie de 61,1% pentru demiterea presedintelui.

36,8% spun ca banii le ajung pentru un trai decent, dar ca nu-si pot permite cumpararea unor obiecte mai scumpe. 59,9% dintre acestia doresc sa-l demita pe presedinte.

Chiar daca 9,2% dintre romani isi permit sa-si cumpere chiar si lucruri mai scumpe, mai mult de jumatate din aceasta categorie - 59,3% vor ca presedintele sa fie demis. Doar 2,5% dintre romani spun ca reusesc sa aiba tot ce le trebuie fara mari eforturi. Chiar si dintre acestia 43,8% vor spune DA la referendum.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#intentii vot referendum sondaj, #sondaj Public Affair referendum, #sondaje referendum 29 iulie , #referendum