Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Referendumul de revizuire a Constitutiei - cat va dura, cine decide?

Joi, 06 Februarie 2014, ora 17:56
1687 citiri
Referendumul de revizuire a Constitutiei - cat va dura, cine decide?

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca a informat membrii CExN asupra procedurii legale privind referendumul de revizuire a Constitutiei, el aratand ca Parlamentul va stabili data acestuia si ca probabil se va desfasura pe parcursul a doua zile.

"Pentru referendum i-am anuntat pe toti colegii mei care este procedura legala, si anume, dupa ce se adopta textul revizuirii Constitutiei, Parlamentul stabileste data alegerilor. Probabil ca vor fi doua zile, nu o singura zi, pentru referendum, dar asta decide Parlamentul", a spus Ponta.

El a aratat ca in mod sigur una dintre zile va fi ziua de 25 mai, data alegerilor europarlamentare.

E oficial - Antonescu: Referendumul, odata cu europarlamentarele. Cum schimba legea electorala

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca la nivelul USL nu s-a stabilit pana in prezent daca referendumul pentru revizuirea Constitutiei va avea loc pe parcursul a doua zile, precizand ca declaratiile anterioare ale liderilor USL precizau posibilitatea, si nu o decizie in acest sens.

Presedintele PNL a precizat ca la nivelul USL nu s-a stabilit daca referendumul de revizuire va avea loc pe parcusul unei singure zile sau pe parcursul a doua zile.

"In conformitate cu Legea referendumului, data trebuie stabilita de catre Parlament. Nu suntem in acea faza, suntem abia la inceputul acestui parcurs", a sustinut Antonescu.

El a declarat ca in declaratiile de la sediul USL s-a facut referire la posibilitatea organizarii referendumului pe parcursul a doua zile, si nu despre o decizie.

"S-a vorbit despre faptul ca toate prevederile si toate recomandarile atat ale Comisiei de la Venetia, cat si ale Curtii Constitutionale din Romania permit si varianta cu doua zile. Vom vedea", a mai afirmat Antonescu.

Ilie Sarbu: Referendumul, organizat intr-o singura zi, odata cu europarlamentarele

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, luni, la RFI, ca "s-a convenit" ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa fie organizat intr-o singura zi, simultan cu alegerile europarlamentare, el spunand insa ca in Parlament se mai pot schimba lucrurile.

"S-a convenit asupra unei singure zile si va avea loc odata cu alegerile europarlamentare. Au fost discutii pro si contra, ca intotdeauna, si atunci s-a ajuns la concluzia ca cei care sunt interesati, cei care doresc pot sa vina intr-o zi. Asta nu inseamna ca nu s-ar putea schimba lucrurile in Parlament, venind altii cu alte argumente.

Ilie Sarbu: Referendumul pentru Constitutie va avea loc intr-o singura zi

Cred eu ca de asta a si ramas putin neclara sau neexplicata suta la suta decizia. In Parlament se mai pot schimba lucrurile, ati vazut ca de-a lungul timpului au mai fost decizii care au infirmat deciziile Guvernului, ale USL, sunt dezbateri, oamenii vin cu argumente, din teren lucrurile se vad de multe ori altfel", a afirmat Ilie Sarbu.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Victor Ponta referendum Constitutie, #Ilie Sarbu referendum Constitutie, #Crin Antonescu referendum Constitutie, #europarlamentare referendum constitutie date , #referendum