Sulfina Barbu: Referendumul lui Chiliman si Oprescu a pierdut sprijinul politic al PNL

Luni, 30 Mai 2011, ora 19:19
1333 citiri
Sulfina Barbu: Referendumul lui Chiliman si Oprescu a pierdut sprijinul politic al PNL
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Sulfina Barbu sustine ca presedintele liberalilor Crin Antonescu a aratat luni ca referendumul lui Chiliman si Oprescu nu are sprijinul politic al PNL, dupa ce a anuntat ca nu va participa la "aceasta caricatura de referendum".

"Presedintele PNL, intr-un acces de sinceritate, le-a spus bucurestenilor adevarul si anume ca primarul PNL al sectorului 1 ii cheama la o mascarada, nu la o consultare democratica si utila privind Legea Capitalei, mascarada la care Antonescu nu va participa. Daca tot sufera azi Crin Antonescu de accese de sinceritate ii propun sa ceara consilierilor generali ai PNL sa solicite anularea referendumului pentru Legea Capitalei", a mentionat Sulfina Barbu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Fostul ministru al Mediului subliniaza faptul ca, oricat ar incerca PNL sa arunce responsabilitatea in curtea PDL, adevarul este ca acest referendum a fost solicitat de catre Andrei Chiliman si supus aprobarii de catre Sorin Oprescu.

"PDL a acceptat pentru a nu crede cineva ca ne este teama de parerile bucurestenilor. Oricat de critice ar fi aceste pareri, stim sa le acceptam. De la bun inceput varianta pe care a mers PDL este cea a modificarii organizarii administrative a Bucurestiului prin lege. Legea Capitalei a fost dezbatuta public, multe propuneri venite de la bucuresteni au fost preluate si in curand vom depune in Parlament o varianta imbunatatita a acestei legi", a mai spus deputatul de Bucuresti.

Sulfina Barbu a mai declarat ca risipa de bani publici, pentru un referendum care este doar consultativ si nu poate impune nimic Parlamentului, a fost reactia politicianista a Aliantei Socialiste, care avea nevoie de un pretext sa iasa in strada sa critice PDL.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni ca referendumul pentru Legea Capitalei este o caricatura.

"A doua chestiune priveste aceasta caricatura de referendum, spun caricatura pentru ca, prin intrebarile asa cum au fost ele formulate de catre majoritatea PDL-ista si pro-PDL-ista din Consiliul General al Capitalei, caricatura de referendum este de fapt destinata sa acopere incercarea presedintei PD Bucuresti, doamna Elena Udrea, de a pune mana pe banii Bucurestiului fara a candida la vreo pozitie oficiala in sensul acesta dupa cum ne-a anuntat, deci fara a avea curajul sa candideze la Primaria Generala sau la primaria unui sector, doamna Udrea si Partidul Democrat nu pot accepta totusi ca o prada atat de grea le poate scapa si incearca prin aceasta manevra sa isi atinga scopul", a declarat Antonescu.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sulfina Barbu Crin Antonescu, #referendum Capitala PNL , #referendum