Deputat PNL, despre referendum: Am terminat sticla de whisky si am plecat stingand lumina

Marti, 30 Iulie 2013, ora 10:37
4146 citiri
Deputat PNL, despre referendum: Am terminat sticla de whisky si am plecat stingand lumina

La un an de la referendumul pentru demiterea presedintelui, deputatul PNL de Gherla Radu Zlati (foto) rememoreaza pe blog ziua de 29 iulie 2012. El recunoaste ca "nu toti liderii marcanti ai USL s-au inghesuit pentru a tine conferinte de presa" si ca Relu Fenechiu si Dan Sova au fost cei mai prezenti "pe sticla".

"Pe masura ce orele se scurgeau si graficul prezentei la vot se afla mereu sub graficul ideal, cel care ar fi confirmat atingerea cvorumului solicitat de catre UE si CCR (si acceptat de catre majoritatea parlamentara USL), eram tot mai ingrijorati. Ne faceam curaj asteptand un val masiv dupa orele 18, cand s-ar mai fi racorit putin atmosfera.

Inutil sa spun ca acest val nu a venit mai nicaieri, si ca unde el a fost prezent s-a izbit de incetineala procesului de vot si de inchiderea urnelor. Si nu a fost nici un Deus ex machina, oricat s-ar strofoca sa afle propcurorii lui Kovesy. (Laura Codruta Kovesi - n.red.)", scrie deputatul PNL Radu Zlati pe blog.

Acesta reaminteste ca social-democratul Dan Sova a declarat public, la finalul zilei, ca in urma numaratorii paralele realizate de USL cvorumul fusese atins si presedintele demis.

"Dar ziua ne sleise de sperante... si nu mai credeam prea mult nici in minuni. Am terminat sticla de whisky inceputa de dimineata, cantand 'Vreau o tara ca afara' si am plecat stingand lumina. Era tarziu in noapte, cativa entuziasti USL sarbatoreau dorita victorie in Piata Universitatii...Noaptea a fost mai buna decat ziua.

Nu stiam inca inca cum ca fuseseram infranti, ca jocurile fusesera deja facute - nu la urne, ci in incaperi elegante in care oameni putini putea (sic!) infrange vointa politica a oricat de multi cetateni", mai scrie deputatul pe blog.

Radu Zlati recunoaste ca ziua de 29 iulie 2012 a fost o infrangere pentru USL, "o infrangere care a tinut si va tine pe loc Romania, dintr-un anumit punct de vedere, pana in decembrie 2014", a conchis el.

Pentru ca informatia a fost preluata de cotidianul Evenimentul Zilei, deputatul a revenit asupra postarii, modificand informatia referitoare la sticla de whisky, dar fara sa corecteze dezacordul facut mai sus. "A se citi 'cumparata' in loc de 'inceputa'", precizeaza deputatul PNL.

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Radu Zlati referendum whisky, #referendum demitere 2012 , #referendum