Ziare.com

Fraudezi la vot? Platesti! Inca doi urmariti penal pentru fraude la referendum

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 22:09

   

Fraudezi la vot? Platesti! Inca doi urmariti penal pentru fraude la referendum
Doi membri ai unei sectii de votare din Bolintin Vale, judetul Giurgiu, sunt urmariti penal pentru fraude la referendum, intr-un dosar disjuns din cel in care este urmarit penal secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, informeaza Parchetul General.

Ceausu Dumitra si Prodan Nicolae sunt acuzati de infractiuni prevazute in Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, se arata in comunicat.

Astfel, procurorii sustin ca au probe potrivit carora la 29 iulie, in ziua referendumului, Dumitra Ceausu, presedinte al unei sectii de votare din Bolintin Vale, "a dispus intocmirea listei suplimentare de alegatori aferenta urnei mobile, a certificat-o prin semnatura, fara sa verifice realitatea datelor inscrise".

Ulterior, aceasta a predat lista invinuitului Prodan Niculae completata integral, cu exceptia rubricii semnaturilor, lista continand mentiuni false, in sensul ca mai multe persoane au fost inscrise de mai multe ori sau au fost inscrise persoane fictive.

Ceausu Dumitra este acuzata si ca "a folosit aceasta lista in vederea introducerii in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori".

In ceea ce il priveste pe Niculae Prodan, membru al comisiei de votare, acesta este acuzat ca "nu a verificat daca persoanele inscrise pe lista de vot suplimentara aferenta urnei mobile au solicitat sa voteze prin aceasta metoda (completand o cerere de solicitare in acest sens), s-a deplasat la adresele persoanelor care au solicitat sa voteze prin intermediul urnei mobile, fara a verifica temeinic actele de identitate ale votantilor, permitand si altor persoane decat celor care au solicitat urna de vot sa voteze".

Procurorii spun ca, in acest fel, barbatul "a facilitat persoanelor semnarea rubricilor aferente persoanelor inscrise de mai multe ori pe listele de vot, de catre persoane fictive, precum si de catre alte persoane, care, desi figurau pe lista de vot suplimentara, au votat la sectia de votare, implicit fiind introduse in urna un numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori".

Frauda la referendum: zeci de urmariti penal in dosarul Dragnea

492 de observatori la referendum, trimisi de o fundatie patronata de Radu Mazare

DNA a anuntat, marti, ca procurorii au inceput urmarirea penala fata de 67 de persoane acuzate de fraude la referendum, printre care 49 de presedinti si membri ai unor sectii din Teleorman, Vrancea si Gorj si 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, inclusiv secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Conform legii, infractiunile legate de fraudarea alegerilor sau referendumului se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Cea mai severa pedeapsa, de la 2 la 7 ani, este prevazuta pentru persoanele care introduc in urne buletine false sau care fura stampilele de vot.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3735 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doar ... 67 (+inca 2 acum) de "URMARITZI PENAL"?... Aud "bine"?!?

Adica "doar urmaritzi", nu judecatzi si nicidecum ... condamnatzi, nuuu?!?

Unde sint "restul" de MINIM ... 1.499.931 de groaznici fraudatori nemernici, monstruoshi si ... apocaliptici?!?!?!?
Si nu ma refer aici la ... moshii si babele de 90 de ani, ci la aia tineri, plini de vigoare si degraba bautori de ... singe electoral mioritic!...

Kovesi, Morar, Ioana Ene si cohortele de sceleratzi habarnautzi politruci tradatori de neam si tzara si lefegii pe viatza ai dezgustatorului guvernator politic vremelnic si ilegitim chiriash de la Cotroceni, inca nu v-atzi ... DAT FOC ???

Macovei, dementha reincarnare a ... Lucretziei Borgia, nu tzi-ai facut inca seppuku/harakiri?!?
Sau putzina cianura, DDT ori Furadan ???

Grabitzi-va cu totzii, caci nu v-a mai ramas mult timp pt. gestul de ... "onoare".
Daca n-o facetzi voi, e posibil s-o faca POPORUL!

Acelashi care a decis:
"BASESCU E DEMIS!"...

Enjoy, fiii ploii, cit mai avetzi timp!..

 

Toti cei care au fraudat la Referendum sa fie..

Toti cei care au fraudat la Referendum sa fie..pedepsiti conform legii. si sa nu-l uitati pe poNta Plagiatorul..de frg si Ster numai vorbesc este primul pe lista!!!

 

Si ca să nu mai existe dubii, să se legalizeze inregistrarea video a

activitătii din sec]ia de votare (nu din cabina de vot) si obligativitatea comunicării anterioare a numărului votantilor, pentru stabilirea normei de reprezentare sau numărului de parlamentari!

 
 

NE DAM "ARAMA" PE FATZA, NU ?!?...

Adica cine esti tu si in ce "servicii" actzionezi de-tzi permitzi sa ... "numeri" tu presupusele milioane de voturi fraudate???
Esti cumva unul din aia de chiar le ... FABRICA ?!?

Cum tzi-am mai zis eu, taman in iarna, dupa parlamentare, o sa va mai ramina timp doar cit sa numaratzi ... kilometrii pe care-i mai avetzi de facut in regim de maxima viteza pina in ... Congo sau Kenia!
Caci in "ritmul" de ... 67+2 de "frauduloshi"/42 de zile o sa vetzi nevoie cam de ... 940.257 zile sau de - Ooops! - 2.576 de ani ca sa-i "doveditzi" si pe restul de minim 1.499.933 de ... "nemernici"!
Treaba "serioasa" pt. macar urmatoarele ... 30-40 de vietzi!

Tzinetzi-va ocupatzi, baietzi, tzinetzi-va ocupatzi...
Numai avetzi grija, va rog eu frumos, tzinetzi-va si de ... tratament!

Enjoy, copii, enjoy where ever you'll count that ... "number"!

Sa plateasca toti

Toti cei care au fraudat si au incalcat legea votului la referendum trebuie sa plateasca. Doar asa putem stopa aceste nereguli si aceste fraude masive facute fara nici un fel de frica si ratiune!!

Doar doi?!

Pai erau la inceput 2,5 milioane de voturi fraudate...
Apoi au mai taiat, cica ar fi cam 55 000...
apoi un dosar cu Dragnea si inca 67 de persoane...
Vad ca pt 2 au dovezi, dintre care unul e denuntzatorul si va fi gratziat!
Inseamna ca un singur om a fraudat la Referendum!

@Cocorooster - mai, cocoshel, canta la alta masa!

Astia sunt aia care au fost sesizati (sub 1%), adica varful gramezii de gunoi uslamiste.

 

Auzi, bai tristule, cum se face ca INTOTDEAUNA in virful...

...gramezii aleia eshti chiar tu?!?

Ideea e ca acceashi "placa" a inceput deja ... sa ***!
Ori schimbatzi ... placa ori, dupa ce tastatzi, folositzi ... shervetzele parfumate.
Din abundentza!...

Si, in general, nu de mai da ... cocosh.
N-ai nici identitatea si nici abilitatea necesare!
Oricit ai incerca tu sa ... scurmi in gramada aia!

Enjpy, politruc mic-mic-mic si habarnaut basist pe viatza!...

 

Masiva fraudare a voturilor la "demiterea"esuata a presedintelui

trebuie folosita din plin pentru depistarea infractorilor si eradicarea acestei rusinoase boli care macina,ca un cancer, democratia romaneasca.
In nici o tara civilizata nu se cunoaste acest fenomen!
Trebuiesc condamnati si infractorii din masa de manevra a falsificarii voturilor,cei ce pentru o tuica sau cativa lei voteaza cum li se cere sau devin complici la falsificarea voturilor.
Vor deveni exemple prin comunele si colectivele atinse de acest cancer!Teo

 

doi doar ?

rusine ~ !

 

Nu "doar", ci "inca",...

...pe langa ceilalti, din gramada. Ca-i mare!
Si mai urmeaza, ca "se vor da in gat" unii pe altii, ca doar nu-s prosti sa plateasca doar unii. Ori toti, ori niciunul!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor