Gorghiu: De ce declaratiile lui Basescu nu sunt sanctionate de CSM?

Joi, 16 August 2012, ora 22:09
3569 citiri
Gorghiu: De ce declaratiile lui Basescu nu sunt sanctionate de CSM?

Deputatul PNL Alina Gorghiu acuza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca are un comportament diferit fata de presedintele suspendat Traian Basescu.

"Sesizez din partea CSM un tratament diferit, (...) pentru ca atunci cand domnul presedinte Traian Basescu a iesit public si l-a amenintat pe chestorul Manoloiu spunand 'Deci, eu cred ca domnul chestor nu a invatat nimic din cazul Nastase' si dupa doua zile s-au inceput cercetarile impotriva acestuia, CSM nu a avut nicio reactie; sau cand le-a aratat primarilor ca iesirea din problematica referendumului este intr-o celula... Ma intreb de ce declaratiile acelea nu au fost sanctionate adecvat?", scrie Alina Gorghiu pe blog.

In acest sens, deputatul PNL considera ca solicitarea adresata de Crin Antonescu magistratilor din CSM de a reactiona fata de anchetele procurorilor in privinta fraudelor de la referendum nu reprezinta vreo forma de presiune.

"Marturisesc ca nu inteleg dubla masura in reactie a CSM fata de apelul presedintelui interimar la dialog inter-institutional, pana la urma, cu atat mai mult cu cat precizarea lui Crin Antonescu a fost clara: solicita presedintelui CSM sa convoace acest for. Nu l-a chemat la apel si nu l-a covocat singur, ceea ce ar fi fost imposibil.

(...) Sunt oameni care au povestit ca au fost chestionati in biserici sau cu mana pe biblii... Oare nu este firesc sa aflam ce inseamna toate aceste lucruri si daca ele se confirma?

(...) exista realmente motive de a sesiza Inspectia Judiciara in aceste cazuri, daca se confirma tratamentul la care au fost supusi cei interogati, pentru ca, sa nu uitam, unul dintre principiile urmaririi penale il reprezintarespectarea demnitatii umane, prevazut in Codul de procedura penala, care este de altfel si un principiu constitutional", mai spune Gorghiu.

"Inchei cu o observatie de bun simt: nu ai cum sa nu te temi de abuzuri, cand vezi desfasurarea de forte acum, candnumarul sesizarilor cu privire la referendum este de 6 ori mai mic fata de numarul sesizarilor existente la alegerile locale, unde nu s-au facut atatea anchete...", concluzioneaza deputatul PNL.

CSM verifica daca Ponta, Iliescu si Antonescu au incalcat principiile statului de drept

Conducerea CSM a depus,joi, o noua sesizare la Inspectia Judiciara ca urmare a acuzatiilor facute in ultimele zile de catre Crin Antonescu, Ion Iliescu si Victor Ponta la adresa procurorilor care ancheteaza referendumul.

Cei trei lideri sunt criticati ca fac declaratii nepermise intr-un stat democratic si ignora separatia puterilor in stat, intr-o tentativa de intimidare si decredibilizare a justitiei fara precedent dupa 1989.

O.A.

Citeste si:
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit marți, 24 mai, despre un posibil pol de dreapta alături de Dacian Cioloş și USR. Întrebat dacă negociază cu Dacian Cioloş...