Iliescu: Basescu ar trebui sa isi ceara scuze tuturor romanilor

Luni, 30 Iulie 2012, ora 13:12
2997 citiri
Iliescu: Basescu ar trebui sa isi ceara scuze tuturor romanilor
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte al Romaniei crede Traian Basescu i-a jignit pe cei care au organizat si participat la referendum si ar trebui sa-si ceara scuze tuturor romanilor.

"Basescu i-a jignit pe cei care au organizat si participat la referendum. Basescu ar trebui sa isi ceara scuze tuturor romanilor. Este regretabil ca domnul Basescu dovedeste impertinenta si o lipsa de intelegere civilizata a democratie.

S-au pronuntat cetatenii si se prezinta cine are constiinta civica. Ei decid. Asta e regula organizarii democratice a statelor europene. Lasii care nu-si asuma votul nu trebuie sa aiba niciun cuvant de spus in asta. In orice tara din lume, decid cei care merg la vot, nu absentii si lasii", a declarat Ion Iliescu la Realitatea TV.

Iliescu: Este obligatia CCR sa valideze referendumul

In opinia fostul sef de stat, referenduumul demonstreaza ca "este o decizie populara incontestabila" si "nu mai poate ramane in functie un om suspendat prin scrutin popular".

Totodata, a explicat ca in Romania "nu mai sunt 18 milioane de romani cu drept de vot", dar ca, chiar si asa, "opt milioane de romani au cerut demiterea domnului Basescu. Astfel, cei 50%, sunt, de fapt, 60%".

De asemenea, presedintele de onoare al PSD atrage atentia ca stabilirea pragului de 50% plus unu a fost artificala: "Asta este o prostie. In Europa, greu gasim tari unde prezenta la vot sa fie peste 50%. Cei peste noua milioane de votanti reprezinta o majoritate zdrobitoare".

Ion Iliescu este convins ca daca Traian Basescu si PDL nu boicotau referendumul, dar si daca votarea ar fi avut loc intr-o alta perioada a anului, alta ar fi fost prezenta la vot.

Ponta: Basescu sa fie santos. Acum este un cetatean care primeste banii degeaba

"Daca nu era acest boicot, situatia era alta. In urma boicotului, au participat 9 milioane de oameni. Aproape jumatate. Important este ca cetatenii au participat si ca majoritatea au votat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Perioada a fost total nefericita la mijloc de vara. Dar nimeni n-a prevazut perioada. Nimeni n-a pregatit. Dar asta nu afecteaza cu nimic esenta lucrurilor. Chiar in asemenea conditiuni, mijlocul verii, totusi jumatate din romani au mers la vot. Aceasta este exceptional", a conchis Ion Iliescu.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Ion Iliescu Traian Basescu scuze, #Ion Iliescu romani referendum, #referendum demitere Traian Basescu , #referendum
Comentarii