Intoarcerea lui Hitler? (Opinii)

Miercuri, 01 August 2012, ora 21:35
3934 citiri
Intoarcerea lui Hitler? (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Cautand in carti cu totul altceva am dat de vorbele lui Hitler care mi-au inspirat o intelegere mai buna a ceea ce se intampla acum la noi.

El spunea: "Cand voi avea intr-adevar fraiele puterii prima si cea mai importanta sarcina a mea va fi anihilarea evreilor".

Din pacate acesta pare a fi sloganul de campanie a celor doua tabere aflate acum pe scena politica. Ardoarea cu care mai ales USL doreste anihilarea d-lui Basescu iti da fiori, dupa ce revezi citatul.

Si nu cred ca este in firea a doua partide mari, PSD si PNL sa fie chiar asa de radicale, sunt convins ca majoritatea membrilor acestora au inteles ca vointa poporului este sa nu se incredinteze total unui sigur pol de putere. Probabil ca si cei mai multi din PC accepta rezultatul referendumului, dar unor politicieni de la varf le este mai dificil sa accepte acest lucru.

Imi pare rau ca domnul Antonescu se vede nevoit sa faca un pas inapoi si cred ca ii este greu acest lucru, dar a cazut in ceea ce am semnalat ca ar putea fi capcana urii impotriva vinovatului.

Nimeni nu i-a cerut sa-si dea cuvantul ca se retrage daca nu este demis presedintele, a plusat sperand probabil si ca poporul va sari sa il salveze, si nici nu anticipa ca va exista un prag electoral.

Din partea noastra poate sa ramana in politica, chiar daca va avea probleme cu increderea in cuvantul si promisiunile sale, unii vor uita si il vor intelege, atat cat poate fi inteles un astfel de gest.

Cel care este probabil cel mai motivat, care nu vrea sa se lase in ruptul capului, este celalalt partener din USL, dl Voiculescu.

Omeneste privind lucrurile, il intelegi si pe el, daca intr-adevar sansele de a fi condamnat in dosarele pe care le are sunt foarte mari. Dar, oricat de frica i-ar fi, nu te apuci sa dai foc la tara, sa te joci cu democratia, pentru ca se apropie momentul judecatii definitive si irevocabile pentru faptele ilegale pe care nimeni nu te-a obligat sa le faci.

Nu iti poti bate joc de un popor intreg si de imaginea lui in lume pana cand reusesti sa indepartezi amenintarea. Probabil il va ajunge totusi judecata, care este si a lui Dumnezeu, nu numai a magistratilor, dupa cata ura, incrancenare si inversunare a varsat in acest popor prin antenele si presa sa. Ce semeni aceea culegi, chiar daca te retragi in randul secund si doar tragi sforile.

Aici dl. Antonescu si dl. Ponta au facut o alta greseala, au intrat in jocul urii lui Voiculescu, joc nepermis unui politician. Interesul comun, de care vorbea dl. Antonescu la OTV nu inseamna sa accepti o aservire, o slujire neconditionata a dorintei partenerului de dragul influentei media pana declansezi razboi in propria tara.

Nu te poti face frate cu necuratul pana treci puntea ca ii ramai dator, iar apoi vine si te pune sa-i platesti cand ti-e lumea mai draga. Daca vor continua jocul urii o sa dispara si ei de pe scena politica, daca nu va fi de buna voie, vor fortati de colegii responsabili.

Radicalismul, autoritarismul, nu plac nimanui, calea echilibrului si a dialogului este singura rezonabila si cu respect pentru membrii unui grup, fie el popor sau partid politic.

Activitatea noii puteri, orientata aproape exclusiv pe tinte politice (in timpul campaniei, in care, conform legii institutiile statului si reprezentantii lor nici nu ar fi trebuit sa se implice, alte subiecte erau tabu) si intoarcerea cu spatele la orice forma de intelegere cu presedintele a indepartat asa de mult politicienii de dialog ca am atras atentia intregii lumi.

Nici ei nu sunt prosti, nici poporul, setea prea mare de putere a fost taxata si respinsa prin neparticipare la un joc declansat din dorinta de putere absoluta in tara.

Este momentul ca USL sa inteleaga ca poporul vrea sa ii lase slujirea dar nu vrea inca sa-i de-a toata puterea. Are ocazia sa ne arate si la nivel central si la nivel local ca poate gestiona mai bine tara, ca poate face ca lucrurile sa mearga mai bine, ca suntem capabili sa absorbim mai multe fonduri si sa ne imprumutam mai putin.

Altfel, acum cand au toate parghiile ca sa faca posibil binele promis, vom crede ca produc agitatie politica tocmai ca sa nu vedem ca nu sunt mai capabili, ca problema complexa a guvernarii ii depaseste.

Ca tolereaza, ori chiar incurajeaza deprecierea monedei ca altfel nu pot face majorari populiste a veniturilor bugetarilor. Eu cred ca pot mai mult daca renunta la a se mai baza pe antene si gargara politica in loc sa se bazeze pe fapte. Energia si stiinta lucrului in echipa pot scoate solutii mult mai bune decat o lupta crancena, neintrerupta.

Nu cred ca este cazul sa mai intinda coarda, sa ne mai testeze rezistenta la criza, poate or fi mai sensibili, mai iuti la manie, cei din sud si est, dar noi, in Ardeal avem toleranta in gene dupa aproape un mileniu de dominatii straine. S-ar putea sa se molipseasca si fratii nostri, sa nu mai inghita atata spurcare a fratelui, sa nu mai riste pentru politicieni si sa se gandeasca mai mult la tara.

O fraza care mi-a placut la dl. Antonescu a fost aceea in care isi asemana tara cu mama, politicienii indraznesc rar astfel de aprecieri profunde, intime. Nu este ea perfecta, dar este mama mea, unica si mi-e draga asa cum este.

Asteptam, imi pare rau ca a uitat sa mentioneze si despre dragostea si toleranta fata de frate. Ce ar fi acum de facut dupa logica iubirii din familie, imi iubesc doar mama si urasc fratele? Scoatem afara dintre cetatenii romani vreo noua milioane, ca sa ne iasa pasentele? Nu aduce aceasta a nevoie de psihanaliza, cand sunt in concurenta pe viata si pe moarte cu propriul frate pentru mama mea?

Nu cred ca este prea tarziu ca politicienii care nu stiu sa tina corect fraiele puterii sa faca pasul inapoi sau sa isi revizuiasca atitudinea. Daca tragi prea tare fraiele, calul intelege ca trebuie sa opreasca caruta. Manuirea lor nu se face cu putere ci cu intelepciune, ele dau doar directia in care trag caii, nu ii forteaza, decat daca vizitiul este nepriceput si relatia lui cu sursa vietii sale este una de exploatare acerba.

USL are destula putere, tine in mana tot ce are nevoie ca sa ne faca viata mai buna. A continua lupta interna ne-ar mentine pe "calea democratica" urmata de Hitler, si nu cred ca vrea cineva asta. Ar trebui sa spuna pas "domnului Hitler", ascuns acum dupa antene, ca de ura, de radicali suntem satui pana la crestet.

Lasati ceea ce este bun in voi sa faca binele pe care il doriti, nu raul pe care nu il doriti, colaborati cu pace nu loviti cu ura si dorinta de razbunare. Altfel nu vom crede ca sunteti romani ori ca genele va sunt prea infectate ca sa va putem recunoaste.

Nu ne mai spuneti ca romanul vrea razbunare, vedeti doar bine ce spune vocea poporului. Sapte milioane si jumatate nu sunt totusi o majoritate care sa vrea schimbarea, deoarece cu siguranta suntem mai mult de cincisprezece milioane de alegatori.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#referendum Basescu Antonescu, #referendum suspendare Basescu USL, #Hiller referendum demitere Basescu , #referendum