Korodi: Comunitatea maghiara nu a vrut sa aleaga intre doua pozitii cu acuzatii nedrepte

Luni, 30 Iulie 2012, ora 22:01
2025 citiri
Korodi: Comunitatea maghiara nu a vrut sa aleaga intre doua pozitii cu acuzatii nedrepte

Deputatul UDMR Attila Korodi considera ca absenteismul major inregistrat in Harghita la referendumul pentru demiterea presedintelui este legat de faptul ca electoratul maghiar nu a vrut sa aleaga intre doua pozitii cu acuzatii nedrepte si critici inutile.

Parlamentarul Uniunii a explicat ca luarile de pozitie ale presedintelui suspendat Traian Basescu si ale presedintelui interimar Crin Antonescu au nemultumit comunitatea maghiara, care a ales sa nu participe la vot.

"Comunitatea maghiara a trebuit sa aleaga intre doua pozitii care, de foarte multe ori, erau deranjante. Pozitii ale presedintelui inca suspendat, domnul Basescu, care a generat vii dispute in cadrul comunitatii maghiare si pozitia de foarte multe ori foarte transanta a USL, dar mai ales a presedintelui interimar, Crin Antonescu, prin care aducea acuze comunitatii maghiare din Romania.

(...) Electoratul maghiar nu a vrut sa aleaga intre doua pozitii care, de foarte multe ori, au adus acuzatii nedrepte si critici inutile comunitatii maghiare. Cred ca aceste este motivul pentru care a fost o neprezentare majora la vot", a declarat, luni, Attila Korodi.

Hasotti: Prin biserica, UDMR a indemnat oamenii sa stea acasa

Deputatul UDMR considera ca absenteismul nu a fost generat de indemnul premierului Ungariei, Viktor Orban, care le-a sugerat maghiarilor sa nu participe la referendum, precizand ca analizele Uniunii aratau, din timp, aceasta tendinta.

"Pozitia premierul ungar nu este elocventa in aceasta ecuatie. Deja din analizele noastre de dinainte se observa un absenteism masiv tocmai pe argumentele pe care le-am prezentat", a explicat parlamentarul.

La referendumul pentru demiterea presedintelui, judetul Harghita a inregistrat cea mai scazuta participare la urne din ultimii 22 ani. Doar 11,5 la suta dintre alegatori au ales sa-si exprime optiunea, ceea ce situeaza judetul pe ultimul loc pe tara la acest capitol.

Citeste si:
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Se încing spiritele în PSD după ce partidul a comandat un sondaj care o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție într-un top al încrederii. În urmă cu câteva săptămâni, într-un alt...