Oltenii, cei mai morti stramosi ai europenilor (Opinii)

Miercuri, 15 August 2012, ora 23:54
14326 citiri
Oltenii, cei mai morti stramosi ai europenilor (Opinii)
Foto:impactingorj.com

Oltenia. Acest taram al poftei de viata, femeilor frumoase, votului multiplu si crimelor din pix. Singurul loc in care poti avea 40.000 de oameni trecuti morti in 2 saptamani (la Gorj), dupa cum aflam din stenogramele DNA, dar si procente de participare de 300% la vot.

"Domn: Sa, ma rog, sa curete, nu stiu, sa actualizeze, sa nu stiu ce! Sa ciocane, sa actualizeze, sa bla bla bla. Altii spun ca deja s-au apucat si au gasit vreo 40.000 morti, dar de atunci incoace, niciunii...

Doamna: 40.000 unde? La nivel de ce?

Domn: La Gorj, la Gorj, subprefectul de Gorj.

Doamna: Ca a gasit?

Domn: Da, sau in perioada de dupa s-au inregistrat 40.000 de decese, dar nu erau prinse, dar nu erau astea in, nu faceau parte din listele electorale.

Doamna: In perioada de dupa ce?

Domn: De dupa referendum. Nu stiu cum au murit intr-o luna 40.000 la Gorj!

Doamna: S-au inregistrat 40.000 de morti in Gorj?

Domn: Da ma, da, da, da!

Doamna: Doamne iarta-ma, Dumnezeule!"

Da, se poate. Ca sa reduci cvorumul si sa-l demiti pe Basescu, tai de peste tot, nu? Mai ales in judetele "rosii", ca acolo e usor.

Dar lucrurile nu se fac doar din pix in Oltenia. E posibil sa se faca si din autocare. Oltenia e regiunea cu cea mai mare prezenta la referendum din tara, avand doua judete - Olt si Mehedinti - cu prezenta de 75, respectiv 70%. Cum se facu minunea? Sunt doua explicatii. Prima - am vrut sa-i depasim pe moldoveni. A doua - suntem campioni la turism electoral.

De Oprisan ar fi oltean

Titlul acestui articol nu e deloc original si e inspirat de un articol scris de nu-mai-stiu-cine cu multi-multi ani in urma in Academia Catavencu, unde citeam despre "Oltenii, cei mai hoti stramosi ai europenilor".

Eu stiu sigur ca oltenii nu sunt hoti. Stiu bine, doar sunt oltean. Dar si ca avem si am tot avut baroni, baronasi, viconti si "bagabonti" (sic!) locali pe care-i numim "muma de hoti".

Contestabil, nu? Cum hoti? Ce asa mare treaba prezenta de 200- 250% la referendum? Ce, vi se pare incredibil sau cum? Eu zic asa - "fratele meu, nu puteam sa pierdem competita cu moldovenii". Doar se stie competitia noastra acerba ce depaseste legenda despre cele 2 parti care, chipurile, se bat la capitolele bautura si femei frumoase.

A tras el cat a tras Oprisan sa scoata 250% prezenta in comuna Lepsa din Vrancea, dar n-avea ce avem noi pentru a scoate peste tot. Avem un personaj legendar. Pe Bula, Nicolae Stan, primarul PSD de Olt devenit deputat PDL, apoi UNPR, apoi PSD, apoi iar UNPR si iar PSD. A scos vreo 200% la Colonesti, localitatea pe care o domina si unde are fiul primar. Si mai avem dintr-astia! Asa a putut Oltul sa fie campion pe tara. Vorba aia: "Ia flit, Oprisane!".

Desigur, avem si alti campioni. Vili Pasare, primarul USL din Dragotesti, judetul Gorj, s-a laudat la Digi 24 ca, daca se ambitiona si organiza balci in ziua aia, scotea 200% prezenta la referendum, noroc ca nu s-a bagat. Asa, daca nu s-a implicat, a scos doar 90%. Dar de ce nu 1.000 la suta?

De ce nu e asa de amuzant

Tonul pe care l-am folosit e glumet. Dar problema e cat se poate de serioasa. Vad ca si procurorii au navalit la primarii din localitatile cu procente uriase. Nu doar in Oltenia, ci si din alte judete.

Problema fraudei la vot nu e una noua. Desigur, ar fi putut fi rezolvata daca Guvernul ar fi facut posibila folosirea softului care facea imposibil votul multiplu.

Problema eventualei masluiri a listelor e noua, dar de ea depinde soarta din acest moment a Romaniei.

Citește și:
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Parlamentarii români câștigă lună de lună aproximativ 10.000 de euro sub formă de indemnizație și sume forfetare. Conform unor calcule realizate de Ziare.com, pe cap de locuitor, țara...
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu afirmă că, în prezent, liderul PSD Marcel Ciolacu este varianta potrivită de candidat al partidului pentru prezidențialele din 2024, deși acesta...