Oprescu, acuzat de prefectul Capitalei ca intarzie organizarea referendumului

Vineri, 06 Mai 2011, ora 00:03
1604 citiri
Oprescu, acuzat de prefectul Capitalei ca intarzie organizarea referendumului
Foto: Arhiva

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a transmis primarului general Sorin Oprescu si tuturor primarilor de sector o adresa prin care atrage atentia asupra unor intarzieri aparute in procesul de organizare a referendumului local din 19 iunie.

Conform Legii nr. 3/2000, primarul general trebuia sa comunice de indata presedintelui Tribunalui Bucuresti hotararea Consiliului General prin care era stabilit referendumul local, pentru ca acesta sa poata proceda la tragerea la sorti a presedintelui Biroului electoral de circumscriptie.

De asemenea, edilul Capitalei trebuia sa stabilieasca sediului Biroului Electoral de Circumscriptie al Municipiului Bucuresti si dotarea acestuia, precum si numirea personalului tehnic auxiliar care sa-l deserveasca pe acesta, spun reprezentantii Prefecturii.

Tot in atributiile primarului general intra si alocarea sumelor necesare organizarii si derularii referendumului.

Prefectul spune ca, pana in acest moment, mai multe activitati organizatorice nu au fost indeplinite. In ceea ce priveste organizarea referendumului local, prefectul are atributii restranse in comparatie cu organizarea unui referendum national. Majoritatea ordinelor prefectului la referendumul local se fac ca urmare a propunerilor primarului general sau primarilor de sector.

"Am discutat cu primarul general calendarul actiunilor care trebuiesc indeplinite in vederea organizarii in bune conditii a referendumului local initiat de acesta si care ar trebui sa aiba loc pe 19 iunie.

Am expus primarului general opinia mea ca exista intarzieri in organizarea referendumului si i-am cerut sa dispuna masurile la care legea il obliga. Pe de alta parte, am solicitat si primarilor de sector sa aplice masurile care le revin. Spre deosebire de referendumul national, unde Guvernul, prin prefect, da informatiile de-a gata, iar primarii aplica masurile, in cazul referendumului local autoritatile locale trebuie sa se organizeze.

Lipsa de organizare de pana acum este cu atat mai greu de inteles cu cat, inainte de votarea in Consiliul General, tema referendumului local era sustinuta cu ardoare de unii primari", spune Atanasoaei.

Referendumul vizeaza, in principal, organizarea administrativa a Capitalei. Bucurestenii vor avea de raspuns la sapte intrebari. Acestea sunt: "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#referendum Bucuresti, #referendum Capitala, #referendum Legea Capitalei , #referendum
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Mai, Anastase(oaie), daca ai singe in instalatie, vorba lui Berceanu, de ce nu sari si la beregata sefului tau, ala de la Cotroceni?