PDL a contestat la Curte Legea referendumului si Legea CCR

Joi, 19 Iulie 2012, ora 15:57
3066 citiri
PDL a contestat la Curte Legea referendumului si Legea CCR

PDL a contestat modificarile aduse la Legea referendumului la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Liderul deputatilor PDL Mircea Toader a precizat partidul a depus contestatie la CCR pe legea privind atributiile Curtii, dar si pe OUG prin care referendumul se organizeaza in intervalul orar 07:00-23:00.

"Am depus contestatie pe CCR (legea privind atributiile Curtii n.red.), pe OUG 41 cu organizarea referendumului ( in intervalul orar 07:00-23:00 n.red.) si pe proiectul de lege al meu practic pe care l-au modificat cu intervalul de timp prin HG", a spus Mircea Toader pentru Newsin.

Din partea USL, Mihai Voicu, vicepresedintele PNL, a declarat la Romania TV ca PDL nu incearca decat sa tergiverseze lucrurile si ca, in scurt timp, democrat-liberalii vor ajunge sa conteste la Curtea Constitutionala a Romaniei pana si legea gravitatiei.

"Categoric ne-am asteptat. In foarte scurt timp, PDL va contesta la CCR legea gravitatiei. Evident, este o masura de tergiversare. In interventiile celor doi denontologi nu am remarcat motive constitutionale. Nu e problema, in acest moment avem o lege promulgata de presedintele Antonescu", a subliniat Voicu.

Deputatii si senatorii s-au reunit, miercuri, in sesiuni extraordinare pentru punerea in acord cu ultimele decizii ale Curtii Constitutionale a ordonantelor de urgenta referitoare la referendum si atributiile CCR.

Astfel, parlamentarii au stabilit ca referendumul se va desfasura intr-o singura zi, insa cu program de vot prelungit cu 4 ore, iar cetatenii isi vor putea exercita dreptul de vot in intervalul 07:00-23:00. Nu a fost, insa, eliminat pragul electoral, fiind in continuare necesara prezenta a 50%+1 din numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste.

Cat despre atributiile pe care le va avea CCR, magistratii CCR nu vor mai avea dreptul sa se pronunte asupra revocarii presedintilor de camere parlamentare.

Cei mai multi dintre senatorii si deputatii PDL au parasit salile de plen, acuzand, pe de o parte, faptul ca nu i-au fost redate Curtii Constitutionale toate atributiile luate prin ordonanta de urgenta, iar pe de alta parte ca au fost facute modificari la conditiile de organizare a referendumului dupa data limita, de 16 iulie. In consecinta, democrat-liberalii au anuntat ca vor contesta ambele legi la Curtea Constitutionala.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...