PMP nu crede in referendumul lui Iohannis: Nu e o solutie sa ne confruntam in strada pe Codul Penal

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 22:01
5506 citiri
PMP nu crede in referendumul lui Iohannis: Nu e o solutie sa ne confruntam in strada pe Codul Penal

Valeriu Steriu, presedinte executiv al PMP, a declarat ca sunt sanse mici ca demersul presedintelui Iohannis de initiere a unui referendum pe tema gratierii si modificarii Codurilor Penale sa fie pus in practica, din cauza actualei majoritati parlamentare.

Lider PSD, despre referendum: Iohannis vrea sa vada daca vine lumea la vot si va fi suspendat

Valeriu Steriu sustine ca subiectul gratierii si modificarii Codurilor ar trebui rezolvat prin dialog politic, nu prin referendum.

"Este nevoie, pana se ajunge la referendum, pe astfel de subiecte, sa asezam toate partile la masa. Un dialog nu poate produce decat o rafinare pozitiva a legilor anticoruptie, daca este nevoie. Nu e nevoie de o asteptare, nu e nevoie de oameni in strada (...) Suntem maturi, politicieni normali si cred ca astfel trebuie sa actionam dialogand si imbunatatind legislatia, nu mergand cu proteste cine scoate milionul primul in strada", a declarat Steriu.

El crede ca Iohannis nu poate impune Parlamentului un plebiscit pe tema gratierii.

"Puterea presedintelui este limitata, vrea referendum, dar trebuie sa-l propuna Parlamentului. Parlamentul are o majoritate in clipa de fata care nu-i permite presedintelui sa-si duca la indeplinire dorinta si atunci ramane un simplu enunt.

Din acest punct de vedere, domnul Dragnea trebuie sa demonstereze o maturitate si un motiv in plus sa arate ca nu exista un interes personal in aceste proiecte si sa invite imediat la dialog toate partile. Dialogul iti rezolva si iti imbunatateste legea. Nu este o solutie acum sa ne confruntam in strada pe Codul Penal", a spus Steriu.

Intrebat daca exista vreo sansa ca subiectul sa fie supus referendumului, Valeriu Steriu a raspuns: "Cred ca nu are nicio sansa. Dimpotriva, cred ca are sansa sa complice si sa escaladeze intr-o directie inutila. Suntem mult prea inconjurati de probleme ca tara ca sa mai mai generam si lupte interne. Am crezut ca anul trecut s-au rezolvat toate disputele electorale si anul acesta facem buget si il aplicam... Iata ca nu e chiar dorinta tuturor in acest sens".

Totusi, PNL si USR sustin referendumul lui Iohannis si spun "De data asta, nimeni nu trebuie sa mai stea acasa!"

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni seara, organizarea unui referendum pe tema modificarii Ccodurilor Penale si a gratierii, afirmand ca protestele au aratat ca este o tema de larg interes pentru cetateni.

Cand si in ce conditii poate fi organizat referendumul anuntat de Iohannis

Citeste si:
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a declarat, sâmbătă, 4 decembrie, că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de...
Comentarii
trolheim
rank 1
basescu este crema de pantofi a lui dragnea
strand
rank 5
Daca era Traian Basescu cu totul altul era tonul si mesajul...