PP-DD va ataca la CCR scaderea pragului la referendum

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 21:12
1635 citiri
PP-DD va ataca la CCR scaderea pragului la referendum

Haralambie Vochitoiu, liderul grupului PP-DD din Senat, a anuntat, miercuri, ca partidul sau va contesta la Curtea Constitutionala proiectul de lege de scadere de la 50% la 30% a pragului de participare la vot in cazul validarii referendumului.

Acest lucru se va intampla daca initiativa legislativa va trece si de Camera Deputatilor, a spus Vochitoiu intr-o conferinta de presa, potrivit Realitatea TV.

"Nu fuga de popor, ci intoarcerea catre popor este solutia in acest moment. Noi credem ca intr-o democratie participativa nu poti exclude de la actul exercitarii puterii 70% dintre romani.

Ieri, in Senatul Romaniei, actuala putere USL, care se lauda cu un procent in sondaje si alegeri de 70%, nu a fost convinsa ca poate aduce la urne 50% din populatia Romaniei si a fortat scaderea pragului la referendum la 30%", a precizat Vochitoiu.

"Daca s-a ajuns in Romania dupa 23 de ani de politica si exprimare a politicienilor la faptul ca populatia nu mai are un apetit de participare la viata publica, asta se datoreaza politicienilor, nu romanilor", a adaugat liderul grupului PP-DD.

Legea referendumului, aprobata de Senat - Prag de 30% in loc de 50%, pentru validare

Declaratia a venit in contextul in care Senatul a adoptat, marti, proiectul de lege care modifica Legea referendumului. Astfel, pragul de prezenta la vot ar fi redus la 30%. De asemenea, initiativa legislativa ar introduce si conditia votului afirmativ al a 25% din alegatori pentru validarea rezultatelor. Propunerea va fi supusa votului final la Camera Deputatilor.

De asemenea, Haralambie Vochitoiu a mai spus ca nu vor mai pleca parlamentari de la PP-DD, ci, dimpotriva, vor mai veni. Acesta a precizat ca exista discutii in interiorul partidului pentru venirea unui senator care a fost dat afara din PSD.

"Noi, la grupul nostru, am avut 21 de senatori si avem in continuare 20 cu documente, iar unul e plecat in delegatie la PC. Si unul de la PSD, pe care l-au dat afara, va veni catre noi. Nu pot sa ii spun numele", a precizat Vochitoiu.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....
Comentarii