Primaria Capitalei ia 10 milioane de lei din fondul de rezerva pentru referendum

Vineri, 20 Mai 2011, ora 13:56
1418 citiri
Primaria Capitalei ia 10 milioane de lei din fondul de rezerva pentru referendum
Foto: news20.ro

Primaria Capitalei va lua 10 milioane de lei din fondul de rezerva al bugetulului propriu pe 2011, pentru organizarea referendumului din iunie, conform unui proiect de hotarare care va fi dezbatut in sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Suma a fost solicitata in baza cheltuielilor din Capitala de la scrutinul din decembrie 2009 pentru alegerea presedintelui Romaniei, se arata in nota de fundamentare a hotararii.

Daca banii nu vor fi cheltuiti integral, ei nu vor putea fi transferati la alte capitole bugetare, urmand sa se reintoarca la fondul de rezerva al bugetului propriu al Municipiului Bucuresti pe anul in curs.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aprecia ca organizarea referendumului va costa circa cinci milioane lei.

Sorin Oprescu: Referendumul din 26 iunie va costa cinci milioane de lei

Pe de alta parte, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, spunea ca, la nivelul sectorului 1, cheltuielile cu organizarea referendumului costa in sector circa 120.000 euro si ca, din discutiile cu alte sectoare, sumele ar fi apropiate de aceasta cifra si in restul orasului. Se estima, astfel, ca in total referendumul va costa undeva la 720.000 euro (circa trei milioane lei).

Chiliman mai spunea ca grosul cheltuielilor este legat de organizarea sectiilor si de plata celor care participa la supravegherea si numararea voturilor, si mai putin de hartia necesara pentru tiparirea intrebarilor, in conditiile in care pentru fiecare intrebare este necesara un buletin de vot. Primarul sectorului 1 a facut aceste precizari in conditiile in care CGMB a aprobat referendumul cu sapte intrebari.

Referendumul privind organizarea administrativa a Capitalei ar putea insa avea, in cele din urma, doar doua intrebari, dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat sapte, iar ulterior s-au facut propuneri privind reducerea la patru sau chiar mai putine.

Cele doua intrebari ar urma sa fie stabilite la sedinta CGMB de luni.

"Majoritatea din CGMB si USL vor veni cu cate un set de doua intrebari. Seturile vor fi supuse la vot si se va stabili care intrebari raman", a declarat viceprimarul general Mircea Raicu, sef al grupului PD-L din CGMB, dupa intalnirea de joi dintre edilul-sef Sorin Oprescu si reprezentantii partidelor din Consiliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#primaria Capitalei referendum, #bani fond rezerva , #referendum