PSD vrea reguli si mai clare in caz de referendum de revizuire a Constitutiei. Cum arata proiectul lui Serban Nicolae

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 21:38

   

PSD vrea reguli si mai clare in caz de referendum de revizuire a Constitutiei. Cum arata proiectul lui Serban Nicolae
Un proiect de lege initiat de Serban Nicolae si semnat si de senatorii PSD prevede completarea Legii referendumului specificandu-se ca referendumul de revizuire a Constitutiei trebuie sa aiba loc intr-o zi de duminica, ultima din interiorul perioadei de 30 de zile de la adoptarea de catre Parlament a initiativei de revizuire.

Serban Nicolae (foto), presedintele Comisiei juridice a Senatului, sustine ca proiectul este necesar pentru clarificarea legislatiei privind plebisicitul. "Pentru asigurarea unei proceduri clare aplicabile tuturor initiativelor de revizuire a Constitutiei, a fost elaborat prezentul proiect de lege pentru organizarea si desfasurarea referendumului national ce ar putea fi initiat incepand cu referendumul ce trebuie organizat cu privire la initiativa cetateneasca ce se afla pe rolul Parlamentului", se arata in expunerea de motive.

Astfel, este prevazut explicit ca referendumul trebuie sa se desfasoare duminica, in conditiile in care legislatia actuala lasa deschisa posibilitatea organizarii unui plebiscit in orice zi a saptamanii.

Concret, proiectul sustinut de senatorii PSD consta in adaugarea a patru alineate la articolul 6 din Legea referendumului. "Cetatenii Romaniei sunt chemati sa-si exprime vointa prin vot in cadrul referendumului national cu privire la revizuirea Constitutiei in ultima duminica a perioadei de 30 de zile prevazuta la art. 151 (alin. 3) din Constitutia Romaniei, calculata de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Guvernul avand obligatia de a aduce la cunostinta publica, de indata, prin mijloace de comunicare, aceasta data", se arata la alineatul 4 al articolului 6.

Prevederea constitutionala la care se face referire in alineatul de mai sus se refera la obligativitatea organizarii refererendumului in cel mult 30 de zile de la data adoptarii de catre Parlament a initiativei de revizuire.

Proiectul a fost depus la Senat, in calitate de prima Camera sesizata, si se afla in etapa dezbaterii publice.

Amintim ca Legea referendumului a fost modificata in luna mai a anului trecut.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3665 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"PSD vrea reguli si mai clare in caz de referendum de revizuire a
Constitutiei. Cum arata proiectul lui Serban Nicolae"

- arata ca proiectu' unui frezor(shi putzin shofer al senatorului penal voicu) , vopsit jurist ! :o(((
MatusaTamara
rank 5
Din limbajul de lemn al astuia nu am inteles nimic
Vrea un referendum, dar in legatura cu ce ?
LIBERALUL
rank 5
Niță Șerb.,vrea loc în istorie!
De fapt,la putere este din nou"clasa muncitoare" dar nu proletari că au apucat de s-au imbuibat ca membrii psd și ajungand juriști din șoferi.Ce practică are Niță in domeniul practicat la Senat,fără manivelă?Asta este evoluția marelui partid TROMBO?Și-a pierdut locul de muncă după apariția auto fără șofer?Mai poți avea incredere in partidul care a dat tineret precum Niță,Ponta și Ivan care-l regretă pe Ponta, Olguța la muncă,Bănicioiu care are de toate inclusiv nimic,
primăreasa SRL și,să inchei de moment cu ibiologul de partid maturul Răcnea la braț cu Rindeanu?
Vai țărișoară,cine-ți drege Constituția și condiționează referendumurile!
Adevărat,viitorul se naște din prezent,dar și PREZENTUL a fost VIITORUL născut din TRECUT!Și gata,ați ințeles cum stăm cu revoluția lui Iliescu?De aici ni se trage,căci trecutul de pană in 89,ne-a trasat prezentul și VOR să traseze și VIITORUL!De acord TINERILOR?
rahova70
rank 1
@ Nepotul avid al... Zîmbäretului Crimi..Nelu de Oltenitza
" Cum arata proiectul lui Serban Nicolae.. :

ca o oalä / cratitzä..nespoitiringitä...!!!??
Spiky
rank 5
Deci când au vrut să-l dea jos pe Băse, le-a convenit
...că regulile erau neclare. Acum că referendumul ar putea avea niște rezultate care să ii doară tare, vor .... clarificare. Să clarificăm: Partidul Unic - pcr-fsn-psdr-psd(+usl+u$D+unpr/răposată din cauză de izmene+alde spoială liberală) este o adunătură de hoți oportuniști și jafuri penale, este destul de clar, pesedeilor?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor