Referendum pentru cazinoul din Constanta?

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 08:12
2414 citiri
Referendum pentru cazinoul din Constanta?
Foto:constantacity.com

Liderul PDL Constanta propune ca in ziua alegerilor parlamentare sa aiba loc si un referendum local prin care locuitorii de la malul marii sa decida daca simbolul Constantei - Cazinoul - va fi sau nu vandut.

Seful PDL, Christian Gigi Chiru, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca propune un proiect de hotarare de Consiliu Local si un model de buletin de vot pentru acest referendum care ar putea avea loc pe 9 decembrie.

Promovarea scrutinului local este tema Aliantei Romania Dreapta pentru perioada urmatoare, informeaza Observator de Constanta.

Subiectul cazinoului a fost cal de bataie si in campania electorala de la locale, iar acum PDL vrea sa il readuca in discutie. Chiru are de gand sa trimita tuturor alesilor locali un model de proiect realizat de catre conducerea filialei ARD Constanta.

In plus, pedelistul are in minte si un model de buletin de vot care sa contina intrebarea "Sunteti de acord cu vanzarea Cazinoului?". Chiru cere o sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal in data de 16 noiembrie, in cadrul careia sa se dezbata ideea sa.

Gigi Chiru are nevoie de noua voturi pentru ca acest proiect sa treaca in consiliu, dar PDL are doar trei consilieri, plus Tudorel Chesoi, membru al Aliantei Romania Dreapta, Filiala Constanta, care ar putea sustine propunerea.

Cazinoul din Constanta a fost transferat in administrarea Primariei

In septembrie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a convenit transferul Cazinoului din Constanta in administrarea Consiliului Local al primariei orasului, ca urmare a solicitarii edilului Radu Mazare.

Acesta va scoate la vanzare Cazinoul din Constanta, dupa ce Ministerul Dezvoltarii nu a reusit sa aloce fondurile necesare pentru reabilitarea cladirii.

"Anul trecut, dupa discutiile pe care le-am avut cu madam Udrea si in care spunea ca ne va repara Cazinoul, am emis o hotarare de Consiliul Local si am fost de acord ca imobilul sa ajunga la Ministerul Dezvoltarii pentru un an de zile, timp in care ministerul este obligat sa inceapa lucrarile. Pana la ora actuala nu a inceput lucrarile. S-au incurcat in licitatii, contestatii... a expirat termenul. Ca atare, o sa le facem solicitarea sa ne dea Cazinoul inapoi, pe care il vom scoate la vanzare si vom organiza o licitatie internationala", a spus Mazare.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#referendum cazinou Constanta, #vanzare cazinou Constanta, #PDL cazinou Constanta, #Mazare Cazinou Constanta , #referendum