Referendumul din Capitala ar putea avea doar doua intrebari

Marti, 17 Mai 2011, ora 13:38
1447 citiri
Referendumul din Capitala ar putea avea doar doua intrebari
Foto: Arhiva

Referendumul privind organizarea administrativa a Capitalei, care urmeaza sa aiba loc in iunie, ar putea contine doar doua intrebari, in loc de cele sapte aprobate pana acum, au declarat, surse din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Majoritatea din Consiliu, formata din consilierii PD-L, PRM si PNG, isi doreste ca intrebarile sa se refere la alegerea primarilor de sector de catre CGMB si la asigurarea unui buget unic la nivelul Capitalei, spun aceleasi surse.

Asa-zisa centralizare bugetara, prin care cele sase sectoare sa nu mai beneficieze de bugete separate, ar fi dorita, conform surselor citate, si de primarul general Sorin Oprescu.

CGMB a fost convocat pentru marti, cu scopul de a dezbate modificarea numarului de intrebari si a continutului acestora. La sedinta ar fi trebui sa fie discutata si propunerea privind mutarea datei de desfasurare a referendumului la 26 iunie, fata de 19 iunie, cat se stabilise initial.

O astfel de sedinta a fost convocata si vinerea trecuta, insa nu s-a tinut, din lipsa de cvorum. In sala au fost prezenti doar 22 dintre cei 55 de consilieri generali, majoritatea absentilor fiind din grupul PD-L.

Daca CGMB nu va aproba modificari, referendumul privind organizarea administrativa a Capitalei va avea loc la 19 iunie si va avea sapte intrebari.

Acestea sunt: "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#intrebari referendum Capitala, #sedinta consilieri generali , #referendum