Romanii din strainatate ii dau un ultimatum lui Ponta: Nu ne scoateti de pe liste

Luni, 20 August 2012, ora 08:03
6309 citiri
Romanii din strainatate ii dau un ultimatum lui Ponta: Nu ne scoateti de pe liste

Romanii din Europa cer Guvernului condus de Victor Ponta "stoparea incalcarii flagrante a Constitutiei Romaniei si a deciziei Curtii Constitutionale prin incercarea de a scoate din listele electorale pe romanii care locuiesc in afara tarii".

"Cerem de asemenea insitutiilor abilitate ale Uniunii Europene sa ia act de comportamentul din ultimele zile ale Puterii de la Bucuresti", se arata intr-un comunicat al Federatiei asociatiilor de romani din Europa (FADERE), remis Ziare.com.

FADERE isi reafirma pozitia conform careia daca un singur roman din Diaspora va fi scos abuziv de pe listele electorale in ciuda deciziei CCR, federatia va depune imediat plangere penala impotriva Guvernului Romaniei si a premierului.

Romanii din strainatate reamintesc ca, in urma cu o saptamana, la initiativa FADERE un grup reprezentativ de asociatii din Diaspora a fost la Bucuresti pentru a reamintii Guvernului ca romanii sunt egali in drepturi conform Constitutiei, indiferent ca se afla la Iasi, Constanta, Bucuresti, Madrid sau Roma.

"Cerem de asemenea incetarea imediata a presiunilor exercitate de catre Ministerul de Externe asupra ambasadorilor pentru ca acestea sa trimita la Bucuresti un numar cat mai mare de persoane decedate in straintate. Daca intr-adevar exista un interes asa mare pentru persoanele decedate in strainatate, Guvernul Romaniei ar trebui (asa cum FADERE a cerut in nenumarate randuri) repatrieze corpurile neansufletite ale acestora", precizeaza sursa citata.

Romanii din strainatate ii ameninta pe Ponta si Antonescu cu plangere penala

FADERE considera "o lipsa totala de seriozitate din partea Guvernului Romaniei" ca pentru a-si atinge scopul pur politic se joaca cu doua categorii de persoane lipsite aparent de aparare: mortii si romanii din Diaspora.

"Poate ca in privinta celor dintai jocul lor va reusi, insa in ceea ce priveste cei din urma s-ar putea ca Guvernul sa aiba o mare surpriza. Romanii din Diaspora au foarte multe asociatii care ii reprezinta, sunt la zi cu tot ce se intampla in Romania, cunosc legile Romaniei si Constitutia si nu vor suporta sa fie calcati in picioare", conchide Daniel Tecu, presedintele FADERE.

D.R.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com