Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sedinta Consiliului General privind referendumul, suspendata din lipsa de cvorum

Vineri, 13 Mai 2011, ora 16:49
1291 citiri
Sedinta Consiliului General privind referendumul, suspendata din lipsa de cvorum
Foto: Puterea

Sedinta de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ce avea pe ordinea de zi referendumul din iunie, a fost amanata din lipsa de cvorum, astfel ca o decizie finala privind modificarea numarului de intrebari si a continutului acestora va fi luata saptamana viitoare.

La sedinta ar fi trebui sa fie discutate propunerile grupurilor din CGMB privind micsorarea numarului de intrebari, continutul acestora si mutarea datei de desfasurare a referendumului la 26 iunie, fata de 19 iunie, cat se stabilise initial.

In sala au fost prezenti doar 22 dintre cei 55 de consilieri generali, majoritatea absentilor fiind din grupul PD-L. Acestia, de altfel, anuntasera de joi ca doresc ca decizia finala privind referendumul sa fie luata saptamana viitoare, miercuri.

Dupa suspendarea sedintei, primarul general Sorin Oprescu a declarat ca CGMB va fi convocat, din nou, pentru saptamana viitoare, insa isi doreste sa aiba certitudinea ca atunci va fi cvorum si ca, astfel, vor putea fi discutate si supuse la vot propunerilor privind referendumul.

Intr-o sedinta anterioara, consilierii generali au aprobat ca la referendum sa fie sapte intrebari. Acestea sunt: "Sunteti multumit de modul in care s-a dezvoltat Capitala?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si 7 administratii?", "Va doriti o Capitala cu 6 sectoare si o singura administratie?", "Sunteti multumiti de curatenia in Bucuresti?", "Va doriti o arhitectura unitara pentru tot Bucurestiul?", "Sunteti de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administratia Bucurestiului?" si "Sunteti de acord ca Bucurestiul sa fie condus de primarul general alaturi de CGMB?".

Ulterior, insa, ca urmare a criticilor ce au vizat numarul mare de intrebari si continutul unora dintre acestea, primarul general Sorin Oprescu si liderii grupurilor din CGMB au avut mai multe intalniri cu privire la micsorarea numarului si modificarea continutului.

Dupa o astfel de intalnire, edilul-sef al Capitalei a declarat ca referendumul ar putea avea doar patru intrebari, respectiv "Sunteti de acord cu desfiintarea consiliilor locale de sector?", "Sunteti de acord ca primarii de sector sa fie alesi de CGMB?", "Sunteti de acord ca alegerea consilierilor generali sa fie prin vot uninominal?" si "Sunteti de acord cu un buget unic la nivelul Capitalei?".

Daca CGMB nu va aproba modificari, referendumul privind organizarea administrativa a Capitalei va avea loc la 19 iunie si va avea sapte intrebari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sedinta referendum suspendata, #lipsa cvorum numar intrebari , #referendum