Tariceanu: Prin boicotarea referendumului, PDL desconsidera votul cetatenilor

Marti, 24 Iulie 2012, ora 15:06
2627 citiri
Tariceanu: Prin boicotarea referendumului, PDL desconsidera votul cetatenilor
Foto: Digi24

Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti ca prin decizia democrat-liberarilor de boicotare a referendumului se incearca o "confruntare evidenta cu cetatenii" si o solutie din partea presedintelui suspendat Traian Basescu de a ramane la Palatul Cotroceni.

Tariceanu a spus ca, dupa ce s-a impus un prag de prezenta la referendum de 50% plus unu din cei inscrisi pe listele electorale, acum se incearca boicotarea voturilor.

"Se dovedete inca o data ca minciuna este arma preferata a presedintelui suspendat care a facut presiuni pe toate canalale posibile pentru ca referendumul sa se organizeze dupa o regula neuzuala, in timp ce referendumul anterior s-a desfasurat cu prezenta unei majoritati simple. Prin urmare, dupa ce s-au plans, acum decizia pe care o iau este de a refuza participarea la referendum", a declarat Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nu trebuie sa existe suspiciuni cu privire la referendumul de pe 29 iulie pentru ca asa cum au decurs alegerile locale, adica fara probleme, asa vor decurge si cele de acum.

"Nici nu a inceput bine referendumul si se vorbeste despre fraudarea referendumului. Votul romanilor este desconsiderat (...) Recentele alegeri locale au fost conduse de Victor Ponta si nu a existat nici cel mai mic indiciu de fraudare. Proa a fost data, asa ca nu vad niciun fel de suspiciune de cum va fi desfasurat referendumul", a explicat Tariceanu.

PDL a decis: Boicoteaza referendumul!

Colegiul director al PDL a hotarat, marti, boicotarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Ca atare, PDL considera ca populatia nu trebuie sa se prezinte la vot.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, citate de B1 TV, decizia a fost luata in unanimitate, cu o singura abtinere, aceea a Andreei Paul Vass.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, marti, la TV Ziare.com ca va discuta cu democrat liberalii pentru a vedea de ce au luat aceasta decizie.

Totodata, PDL a decis sa nu isi retraga reprezentantii din sectiile de votare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu Basescu boicotare referendum, #Tariceanu votul romanilor discreditat, #Tariceanu boicotare referendum , #referendum