Un senator PNL il contrazice pe Antonescu: PNL a votat pentru referendum. A fost cvorum

Miercuri, 19 Iunie 2013, ora 23:59
7026 citiri
Un senator PNL il contrazice pe Antonescu: PNL a votat pentru referendum. A fost cvorum
Foto: Ziare.com

Senatorul PNL Sebastian Grapa face declaratii surprinzatoare despre votul din Parlament privind avizarea referendumului propus de Traian Basescu. El sustine ca PNL a fost de acord cu organizarea referendumului si, mai mult decat atat, a existat cvorum, fiind posibil ca Valeriu Zgonea sa fi numarat gresit.

Votul de marti din Parlament in privinta referendumului lui Traian Basescu a creat noi tensiuni in USL. Solicitarea presedintelui a fost respinsa pentru ca nu s-a indeplinit cvorumul de prezenta, inregistrandu-se totusi 191 de voturi "pentru" si 123 "impotriva".

Grupurile parlamentare ale PSD au acuzat apoi PNL ca nu a respectat o decizie comuna de a vota in favoarea referendumului, in timp ce liderul liberal Crin Antonescu a sustinut ca "nu e adevarat, am convenit contrariul".

Controversa PSD-PNL pe votul pentru referendum (Video)

Toate acestea sunt contrazise de senatorul PNL Sebastian Grapa, care sustine ca liberalii au fost de acord cu referendumul, cei de la PSD fiind de fapt impotriva.

"Am ramas uimit, noi in Comisia Juridica am votat cu totii pentru ca Traian Basescu sa se joace, pentru ca asta este un joc de-al lui Basescu. Nu stie ce sa mai faca pentru a iesi in evidenta.

In Comisia Juridica, care s-a intrunit marti la ora 16, am votat atat senatori cat si deputati, cu una sau doua abtineri din partea UDMR, pentru avizarea favorabila a referendumului. Avizul comisiilor juridice a fost aviz favorabil. Asta va spun cu certitudine, am fost acolo, am si luat cuvantul de doua ori.

Eu nu stiu ce au facut colegii nostri de la PSD, ca din cate am observat in sala de plen, ei au fost cei care au votat impotriva", a declarat Grapa pentru Ziare.com.

Intrebat ce parere are despre afirmatiile liderului PNL, care a spus ca s-a decis sa se voteze impotriva, Grapa a mentionat ca "domnul Crin Antonescu nu a fost in tara".

"Partidul National Liberal, in Comisia Juridica, noi am votat pentru ca acel referendum sa aiba loc.

Domnul Crin Antonescu nu a fost in tara. El a venit astazi, azi-dimineata. Eu nu comentez declaratiile lui Antonescu", a punctat Grapa.

Referendumul lui Basescu are vot favorabil, nu si cvorum in Parlament

Mai mult decat atat, senatorul PNL sustine ca de fapt a fost cvorum la votul privind solicitarea lui Traian Basescu de a convoca referendum privind Parlamentul unicameral.

"In momentul in care vrei sa nu-ti iasa ceva spui ca nu ai cvorum. Cum sa nu fie cvorum, eram toti acolo! Categoric a fost cvorum.

(...) Nu stiu daca Zgonea a mintit, poate nu a numarat bine. Valeriu Zgonea nu minte, el este un domn ca presedinte al Camerei", a adaugat ironic Grapa.

El a subliniat apoi ca "referendumul trecea daca toti de la PSD votau sa aiba loc".

"Acolo a fost un scurcircuit, dar nu-mi dau seama unde, nici nu am urmarit foarte clar. Cert este ca si eu m-am mirat cand numarand voturile am constatat ca sunt mai putine pentru referendum", a concluzionat senatorul PNL.

Declaratiile lui Grapa le contrazic chiar si pe cele ale sefului senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care a sustinut ca liberalii au votat impotriva referendumului.

"Presedintele Traian Basescu se face ca uita ca acum mai putin de un an 7,4 milioane de romani au spus ca nu-l mai doresc ca presedinte. PNL si-a exprimat un vot eminamente politic. PNL a votat impotriva unei alte diversiuni politice", a spus Hasotti.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Sebastian Grapa referendum Basescu, #Sebastian Grapa Crin Antonescu, #Grapa cvorum referendum , #referendum