Zgonea: Prin demiterea lui Basescu se voteaza destinul european al Romaniei

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 21:00
4143 citiri
Zgonea: Prin demiterea lui Basescu se voteaza destinul european al Romaniei

Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a declarat sambata, la Timisoara, ca, prin demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, pe 29 iulie, romanii vor vota, in fapt, destinul european al Romaniei.

"Suntem o tara europeana, cu un guvern stabil si intelegem foarte bine care sunt obligatiile noastre europene; pe 29 iulie sa vina toti la vot sa spuna DA pentru demiterea lui Traian Basescu! Nimeni nu poarte sa acuze Guvernul USL sau larga majoritate parlamentara ca a incalcat Constitutia sau legile, in momentul in care tot acest proces l-a intors pe Traian Basescu la popor. Pe 29 iulie sa alegem un viitor european pentru Romania!", a declarat Valeriu Zgonea.

Liderul PSD a subliniat faptul ca schimbarea care a avut loc pe 10 iunie, dupa alegerile locale, trebuie sa continue, iar Romania sa aiba un presedinte credibil.

"M-am uitat in istorie: in ultima suta de ani nu am avut niciun conducator care sa fi inchis peste 160 de spitale si peste 2.000 de scoli. Si atunci ne mai miram ca elevii nu iau BAC-ul, ca mii de medici parasesc Romania si nu mai avem cadre medicale in tara", a afirmat presedintele Camerei.

Valeriu Zgonea i-a indemnat sa iasa la vot pe toti romanii, pe toti cei carora le-au fost taiate salariile cu 25% ca "sa-i taie 2 ani de mandat lui Basescu". Liderul PSD a subliniat faptul ca si daca vor fi doar 9 milioane de romani care vor vota pentru demiterea lui Basescu, iar rezultatul este invalid (din lipsa de cvorum - n.r.), presedintele suspendat nu va mai alea legitimitate. Dar, a adaugat Zgonea, nu crede ca Basescu va avea "demnitatea si caracterul" de a demisiona.

"Va fi ilegitim; nu cred ca va avea caracter sa plece daca va fi demis de 9 milioane de oameni" a afirmat liderul USL.

Zgonea a opinat ca Traian Basescu si cei care au denigrat Romania in ultimele saptamani ar trebui sa le plateasca diferenta de curs valutar celor care au rate si au avut de suferit ca urmare a deprecierii leului pe fondul scandalului intern.

"In afara de aceste declaratii mincinoase, Traian Basescu ar trebui sa plateasca macar diferenta de curs valutar romanilor care au rate la banca (...).

Din cauza declaratiilor mincinoase, Romania a pierdut circa 0,19 lei in ultimele saptamani, datorita unor declaratii inconstiente ale unor oameni care au ocupat sau ocupa demnitati si functii in statul roman - Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Monica Macovei, Vasile Blaga, Cezar Preda, Adriean Videanu, toti cei care au folosit cuvinte iresponsabil doar pentru a-si apara propriile interese", a conchis Zgonea.

Citeste si:
UPDATE Cancelaria premierului se mărește cu zeci de posturi, deși angajările în instituțiile publice au fost înghețate. Noile competențe ale instituției VIDEO
UPDATE Cancelaria premierului se mărește cu zeci de posturi, deși angajările în instituțiile publice au fost înghețate. Noile competențe ale instituției VIDEO
UPDATE 20:05 Guvernul a aprobat luni, 27 iunie, o hotărâre care prevede extinderea competențelor Cancelariei Prim-ministrului, fiind preluate şi elemente din componenţa Secretariatului General...
Replica acidă a ministrului Energiei după ce a lipsit de la moțiunea depusă de USR: ”Criza nu trece doar dacă bateţi voi din picior”
Replica acidă a ministrului Energiei după ce a lipsit de la moțiunea depusă de USR: ”Criza nu trece doar dacă bateţi voi din picior”
Virgil Popescu a transmis luni, 27 iunie, că nu a putut participa la dezbaterea moțiunii depuse de USR împotriva sa pentru că a participat la reuniunea Consiliului TTE - miniştrii Energiei din...