NU (Opinii)

Joi, 16 Februarie 2012, ora 21:31
3576 citiri
NU (Opinii)
Foto: frontpress.ro

Invatam deocamdata sa spunem "Nu". Cand vom fi siguri de "Da", vom ajunge o tara democratica europeana, in rand cu lumea. Pentru ca n-am stiut sa spunem la timp "Nu" delasarilor, neajunsurilor, abuzurilor si faradelegilor, multi politicieni au devenit iresponsabili, si-au pierdut capul imbatati de aerul tare al Puterii.

Ca intotdeauna, in astfel de situatii, au aparut victimele, mii de morti din lipsa de medicamente, altii luati de ape la inundatii, iar acum, arsi de ger si sufocati de zapezile cat casa. Cand se vor duce zapezile, numarul victimelor s-ar putea sa ne inspaimante de-a binelea. Insa nimeni nu ni-l va spune. Cum s-a ajuns aici?

Manipulare + propaganda = jaf

N-am spus la timp "Nu" arogantei, minciunii si ipocriziei, manipularii fatise si propagandei cinice. Sa nu ne lasam inselati inca o data: toate au tintit pana la urma insusirea bunurilor publice, delapidarea bugetelor de stat, arogarea unor privilegii si merite necuvenite, furtul de valori si identitati etc. Toate au avut ca laitmotiv pofta de putere si avere.

Acum ne plangem pe toate drumurile, de la Bucuresti la Bruxelles si Strasbourg, ca e viata grea, ca suntem tot mai saraci, bolnavi si batjocoriti, ca, daca vrem sa traim mai bine, trebuie ori sa furam ori sa plecam din tara. Si asta dupa un sir nesfarsit cica de reforme.

Era odata industrie

Dar am tacut cand industria romaneasca a fost omologata ca magazie de fier vechi. Cehoslovacii, nemtii si polonezii au modernizat-o pe-a lor, n-au vandut pe doi lei terenul de sub fabrici, n-au dat vapoarele la turci si arabi pe te miri ce si nici n-au incasat comisioane mai mari ca pretul de vanzare. Nu mai fabricam aproape nimic in tara, ba importam pana si lopeti pentru deszapezire, sape, topoare, harlete... Acum, cehii, polonezii o duc de 3-4 ori mai bine ca noi.

N-am spus "Nu" cand statul roman, abandonand peste jumatate din populatie la mila Domnului, a uitat de agricultura, si ea ceausista, asa ca acum importam, noi, granarul Europei, peste 70% din alimente, in timp ce pamanturile ne zac parloaga. Am ras codrii si padurile seculare, iar cheresteaua noastra zace si putrezeste prin porturile lumii, de la Istambul la Addis-Abeba si Masqat, de la Constanta la Trieste si chiar Buenos Aires.

Ei si-au ingrasat conturile, noi am ramas cu urmarile: muntii o iau la vale, campurile se desertifica, puhoaiele si zapezile ne strica locuintele si ne ucid. Iar cei ce au praduit codrii o mai fac si o vor mai face, caci abia acum invatam sa le aruncam un "Nu" in fata.

Aplauze pentru mincinosi

Mereu ii aplaudam cand, pentru orice, au cate o minciuna, o inselatorie si o manipulare fara de care nimeni n-a stiut inca sa guverneze Romania. Ne-a prins 1990 fara Securitate, dar s-a iscat ca din senin hartagul intre romani si unguri in 15 martie, ca sa reapara cu nume nou: SRI.

Apoi a fost nevoie de voturi pentru Constitutia republicana, asa ca regele nostru a fost acuzat de toate necazurile de la Burebista incoace, ba ca ne-a lasat saraci, ba ca isi aduce mosierimea inapoi sa ne exploateze... Nici azi n-are liniste. Caci presedintele nostru l-a facut tradator si l-a scos cu ajutorul justitiei urmas la tron pe fiul unui bastard. Au protestat 3-4 jurnalisti...

In loc sa trateze cu demnitate Casa Regala a Romaniei, o ataca si direct si prin interpusi si misiti de conditie dubioasa, bisnitari verosi care ar vinde pana si coroana Mariei Sale. Au fost destui aplaudaci...

Regele nostru si Patria lor

Ca pe toti fostii comunisti, statura morala a monarhului, faptul ca e din nou cel mai apreciat roman, il inspaimanta. De aceea, provoaca discutii in jurul succesiunii firesti la tron asa cum a fost ea stabilita de inaintasi. Autonumitul print nu va urca niciodata pe niciun tron, in afara celor personale sau ale nasului Basescu.

Nu stiu cati au spus "Nu" la numirea in fruntea Guvernului a sefului serviciilor secrete. Dar in cod diplomatic asta inseamna ca Romania se afla la ananghie. Se stie cine a adus-o aici, iar numirea aceasta cu cantec era previzibila. Nu degeaba li se marisera bugetele, in timp ce romanilor li se tot diminueaza veniturile. Nu degeaba li s-au achizitionat tone de dotari jandarmilor.

Caci informatiile erau din ce in ce mai alarmante pentru actualul regim: tot mai multi cetateni sunt nemultumiti, se simt frustrati, iar cativa dintre ei spun "Nu" zilnic, cerand demisia presedintelui si alegeri anticipate.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Industrie agricultura saracie, #manipulare minciuna, #Patrie monarh print tron cuccesiune , #reforma