Opinie politica Reforma sa fie, dar nu si la noi!

Joi, 07 Iulie 2016, ora 13:46
4028 citiri
Opinie politica Reforma sa fie, dar nu si la noi!

Asa s-ar putea traduce dintotdeauna strigatul mut al celor de la PSD. Urmaresc comportamentul haotic al social-democratilor si ma ingrozesc de fiecare data cand vad liderii acestui partid de stanga, lideri care au contribuit decisiv si intentionat la falimentarea treptata a Romaniei, promovati si sustinuti in functii inalte.

Consecventa nu este trasatura PSD. Nu a fost niciodata, dat fiind faptul ca mereu au apelat la minciuna si frauda pentru a-si atinge scopurile. PSD reclama justitia ori de cate ori poate.

Intotdeauna altii sunt vinovati, ei fiind victimele sistemului. Ale aceluiasi sistem cladit din anii '90, cu oamenii vechi ai comunismului, pusi sa-i invete pe romani democratia.

Intr-un partid in care condamnatii sunt "fara numar", imi dau seama ca intervine o oarecare panica. PSD a impiedicat justitia ori de cate ori a putut, doar pentru a arata ca este mai puternic, ca ei sunt aceia care fac jocurile, fara rusine fata de romani si fara scrupule cand e vorba despre putere.

Citeam despre nonsalanta cu care doamna Firea intelege sa ii trateze pe romani atunci cand spune ca experienta il califica pe domnul Dragnea pentru functia de prim-ministru, in pofida condamnarii pe care acesta o are.

Pai bine, doamna Firea, asa-i ca e firesc intr-o tara a UE, aratata cu degetul in repetate randuri de catre Uniunea Europeana din cauza hibelor din justitie, ca un condamnat sa conduca un popor?

O fi firesc in PSD, insa in Romania, ca in oricare alta democratie, fie ea si fragila, asa ceva e de nepermis. Care este modelul oferit romanilor cand un astfel de personaj dubios prin "bubele" pe care le-a adunat in timp ajunge sa conduca o comunitate?

Va spun eu...oamenii inteleg ca se poate, ca nu e nimic rau in a incalca legile tarii, in a avea cazierul patat etc. Ca orice este posibil, atata vreme cat interesul o cere. Interesul personal, in cazul dumneavoastra, caci interesul romanilor nu e nici pe departe acela de a-i incuraja pe infractori sa le fie interfata in relatia cu alti lideri europeni!

Ipocrit, asa actioneaza PSD cand vine vorba despre reforma. Multa galagie la TV si in presa, dar intern, nimic. Nici macar o minima intentie de a se ralia cererilor romanilor din strada. Am vazut zidul pe care parlamentarii il fac la fiecare vot cerut pentru inceperea urmaririi penale a vreunui coleg.

Curat colegialitate, ar spune Caragiale de s-ar mai afla printre noi! Pai, gandindu-se ca mai devreme sau mai tarziu se vor afla intr-o postura similara, e nevoie de solidaritate. Aceste scene au tot rulat prin Parlament. Si vor mai rula, caci PSD a inteles ca unii romani prefera premisa "las-o, bre, ca merge si-asa. Se uita!".

Infrangerea justitiei prin astfel de voturi reprezinta, pentru PSD, adevarata victorie, certitudinea ca de ei nu se poate atinge nimeni, daca isi propun acest lucru. Cine pierde? Tot poporul roman, afundat parca intr-o retea cu aceiasi oameni care au stricat totul, dar acum spun raspicat ca ei pot fi fauritori.

Romanii si-au strigat raspicat nemultumirile. Totusi, ma vad nevoit sa constat cu tristete ca au picat testul practic prin votul din 5 iunie, o zi fatidica pentru Romania, o zi in care ne-am intors in trecut prin victoria PSD. Acelasi PSD nereformat, care sterge pe jos cu principiile democratiei si cu doleantele romanilor, avid fiind de putere. Si uite-asa, psd-istii rad pe la colturi si se gandesc ca ar prinde bine o reforma, dar nu si la ei.

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte TNL

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#reforma PSD, #PSD justitie, #Liviu Dragnea condamnat premier , #reforma