Protest extrem in toata Romania (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 17 Aprilie 2012, ora 08:03
8062 citiri
Protest extrem in toata Romania (Opinii)

Daca independentii au ajuns sa aiba o atat de mare cautare in Romania este numai si numai pentru ca partidele politice, toate fara nicio exceptie, s-au dovedit a fi formate genetic pentru si intr-o mare fratie a hotiei.

Nu exista de fapt o rivalitate sanatoasa, autentica intre partide, ci o abjecta incuscrire a intereselor. Nu avem nicaieri o confruntare ideologica reala, ci doar o structura mafiota pan- si trans-partinica.

Membrii ei nu isi pierd niciodata privilegiile, nici afacerile, nu isi risca libertatea si nici nu urmaresc vreo clipa sa faca dreptate. Ci doar isi prelungesc sinecurile - mai grase sau mai slabe, in functie de locul in care se plaseaza fata de putere. Exista desigur discursuri radicale, mai ales la varful partidelor politice, exista si rivalitati adevarate care coboara pana la organic in cazul a doi trei rebeli, insa nicaieri aceste ciocniri de suprafata nu produc valuri in strafundurile structurilor de baza ale partidelor. De aici senzatia de calm, tradari si intelegeri mioritice.

Cu atat mai putin in societate si de aici in justitie, economie sau administratie. Regii asfaltului sunt aceiasi din toate timpurile, primarii sunt trecuti din partid in partid pana la epuizare si apoi reiau ciclul mereu purificati, in functie de cum au oscilat la nivel national optiunile de vot negativ fata de precedentul.

Tradarile si fuga generala a greilor pedelisti din prim-planul partidului, care au pulverizat PDL in ultimul timp, demonstreaza ca partidele au ajuns sa reprezinte doar un vehicul pe care politicienii il folosesc cat timp scot un timp bun in cursa electorala.

Dupa ce s-a uzat, cand e rostul sa investeasca fara siguranta de a mai castiga altceva decat recompense "spirituale", rabla este parasita si abandonata. Nu cred ca isi face nimeni iluzii nici in privinta USL, in cazul in care nu vor castiga alegerile si/sau nu vor reusi sa isi instaleze premierul si sa preia puterea. Praful si pulberea se alege de alianta in doar cateva saptamani - si de ea si de artizanii ei, liderii care i-au imprimat fatal doar acest unic scop - inlaturarea lui Traian Basescu. Un obiectiv cel putin bizar in conditiile in care, totusi, se asteapta ca presedintele sa le desemneze lor premierul.

Si din aceasta pacla gretoasa si dizgratioasa s-a nascut ideea ca "independentii" ar fi solutia. Nu generala, nu totala sau definitiva, insa electoratul a prins ideea si acolo unde se poate voteaza cu doua maini un politician doar pentru ca isi prezinta o singura calitate - "indepedenta" fata de mafiile care stapanesc partidele politice.

Inaugurata de Sorin Oprescu, care a imbratisat-o fortat de imprejurari, pariind totul sau nimic pe "indepedenta" sa fata de PSD-ul care nu l-a vrut primar, ideea a devenit una de succes mai cu seama datorita primarului Bucurestiului.

Singurul merit al lui Sorin Oprescu a fost acela de a termina ceea ce incepusera predecesorii sai si cheltuisera deja milioane si miliarde pe proiecte si studii de fezabilitate sau chiar executii preliminarii. Ideea ca un lucru poate fi incheiat in tara unde nimic nu se sfarseste niciodata, unde totul se negociaza si nimic nu se implineste, a anesteziat multimile.

Si, in ciuda demagogiei ieftine, a glumelor tampite si hahaielilor fara spirit, Sorin Oprescu i-a cucerit pe bucuresteni cu ceea ce niciun alt partid nu a reusit sa faca la nivel national - fapte, nu vorbe. Paradoxal, dar asta e adevarul chiar prea gol golut.

Cine va castiga de pe urma acestui protest extrem al cetatenilor dezgustati de partide si intelegeri ticaloase? Marii cuceritori care vor reusi sa isi vanda cat mai abil si mai intelept imaginea de "independenti", de anti-sistem si rebeli ai politichiei. De la Sorin Oprescu si Dan Diaconescu Direct (PP) pana la alde Nicusor Dan sau Remus Cernea. Un model de politica falimentar, ultima treapta spre decaderea totala a scenei politice, dar o consecinta logica a unui sistem putred pana in maduva oaselor.

Un sistem impotriva caruia a inceput sa lupte Traian Basescu si care, reprezentativ pentru povestea noastra, a sfarsit conducandu-l si controlandu-l si, in acelasi timp, batandu-se la fel de abitir impotriva lui cu aceleasi declaratii incredibile. Sa votati bine, in concluzie, ca oricum veti alege prost si va iesi la fel de rau!

Solutia? Poate ca n-ar rau cativa ani tara sa fie administrata de niste tehnocrati, care macar sa duca la bun sfarsit ce au inceput intr-un haos permanent ultimele guvernari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#candidati independenti alegeri, #Nicusor Dan primaria Bucuresti , #reforma