Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Sindicatele - cordonul dintre Opozitia visatoare si alegatorul tras pe sfoara

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 14:26
1867 citiri
Opinii: Sindicatele - cordonul dintre Opozitia visatoare si alegatorul tras pe sfoara

Este greu de precizat daca vanzoleala sindicala au starnit-o in mod patriotic guvernele asezate la umbra ale Opozitiei de stanga-dreapta sau daca, dimpotriva, guvernele din umbra s-au nascut la sapte luni, simtind ca autobuzele cu nemutumiti le vor aduce, exact forcepsul de care au nevoie, ca sa treaca de la umbra la reanimare.

Fitilele sunt amplasate in directia Cotroceni

Pare foarte verosimila ideea ca atat atacul furibund spre Cotroceni din partea celor doi comici vestiti ai ecranului Ponta & Antonescu, cat si entuziasmul fara margini al liderilor de sindicat, dovedesc existenta unui cordon ombilical strans legat intre lideri si comici.

Problema este ca nici liderii, nici comicii nu lasa sa se intrevada cine sta la panda de partea ombilicului si cine priveste evenimentele de partea cealalta a cordonului, pe gaura cheii, chiar din pantecele matern.

Ca la o comanda, fitilele amplasate discret pentru ca bomba artizanala de stanga-dreapta sa produca explozia la momentul potrivit, duc numai si numai spre Cotroceni. Puscasul Ponta trage alice in presedinte, lunetistul Antonescu ocheste in directia Basescu, iar liderii, apolitici, pun umarul tot pe frontul politic antibasescu.

Nu scapi de criza, daca nu arunci banii pe apa sambetei

Premierul e ca si cum n-ar fi. De fapt, nici nu e, fiind plecat. Sindicatele au stiut dinainte cand lipseste premierul - si, ca un facut, au fixat saptamana protestelor parca anume, sa-l scoata vinovat pentru ca ONU nu si-a facut calendarul, in functie de evolutia cordoanelor ombilicale antiprezdentiale de la Bucuresti.

Macar atata sa faca americanii pentru noi, cand vad cum ne zbatem in criza profunda, cu sacul gol si fara bani de salarii, de pensii si de autostrazi.

Chibzuind cum sa salvam ce se mai poate salva din bugetul secatuit, Opozitia n-a gasit alta solutie, decat sa suspendam presedintele, sa cheltuim cu ghiotura in campania referendumului, sa aruncam bani pe apa sambetei la alegerile prezidentiale si sa ne imprumutam, eventual tot la americani, pentru anticipate.

Fara anticipate, Ponta nu si-ar vedea visul sa ajunga presedinte, Antonescu sa ajunga premier, iar cei din jurul lor, nu si-ar vedea speranta sa apuce de ciolan, contand ca numai asa scot tara din criza.

Excursia antiprezidentiala all inclusive

Ar fi groaznic sa constatam ca degeaba am adus oamenii cu autocarele in excursie la Bucuresti, all inclusive, ca sa scandeze contra presedintelui.

Cheia succesului sau a insuccesului este numai la presedinte. De aceea, liderul de serviciu Bogdan Hossu a si declarat ca asediul e indreptat spre Cotroceni si numai spre Cotroceni, non stop. Va dura atat cat trebuie, pana la cucerirea redutei.

Asta ar mai lipsi, sa dureze asediul Cotrocenilor in 2010, cat a durat asediul Constantinopului in 1453, al Vienei in 1683 sau asediul Berlinului in 1945 !

Domnul Hossu vorbeste in numele tuturor, desi, la asediul Cotrocenilor, n-au fost in prima linie trupele aduse de oamenii lui cu autocarele, din toata tara, platite din cotizatiile sindicalistilor. In prima linie, au fost politisitii.

Cine-i amendeaza pe politistii contravenienti?

Partea paranormala e ca si politistii sunt impartiti in doua tabele: ienicerii care apara zidurile cetatii si gloata care ataca aceleasi ziduri, impotriva colegilor lor, cei care ar trebui sa-i amendeze, pentru miting fara autorizatie, dar nu o fac, intrucat corb la corb nu-si scoate ochii.

Odata adunati, politistii si-au prezentat rapid pretentiile lor, pentru scoaterea tarii din criza: sa vina presedintele, ca anul trecut, ca sa faca o baie de multime.

Este posibil ca presedintele sa fi privit multimea prin fereastra palatului, de dupa perdea, dar inspiratia i-a dat de inteles ca, decat sa faca baie intr-o asemenea multime, mai bine ramane neimbaiat in tot timpul asediului comandat de Hossu-bey si Petcu-Pasa.

Ca urmare, demonstratia continua conform calendarului, criza continua conform economiei de piata, stanga se opinteste sa ajunga la ciolan, dreapta la cascaval, premierul e absent, presedintele desi prezent, zici ca-i si el absent, iar sindicatele promit de toate, desi ele, mai mult ca oricine, n-au de unde da.

N-au de unde da, dar dau din gura.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#proteste sindicate Cotroceni, #Opozitie reforma politica , #reforma