Tineri, sa muriti bine. Nu sunt bani pentru voi

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 17:30
5011 citiri
Tineri, sa muriti bine. Nu sunt bani pentru voi
Foto: jurnalul.ro

De curand, Traian Basescu ne-a sfatuit sa muncim bine ca sa traim bine. Multi s-au grabit sa-l intrebe unde ar putea sa munceasca. Eu l-as intreba, nu numai unde, dar si daca vor mai fi oameni care sa munceasca in Romania. Pentru ca, atunci cand indemni lumea la munca, se presupune ca te referi in primul rand la tineri, baza societatii.

Din pacate pentru Romania, s-a vorbit mult despre pensii, somaj, ajutoare sociale si prea putin despre munca. Despre crearea locurilor de munca si oamenii care ar trebui sa le populeze. Masurile luate de Guvern in sprijinul tinerilor si al familiilor tinere nu sunt deloc incurajatoare.

Tinerii spera de 20 de ani ca oamenii politici se vor tine de cuvintele promitatoare din campanie. In toate campaniile electorale, populatia tanara a tarii a fost manevrata si mintita cu nerusinare.

Ultima revolutie portocalie s-a sprijinit, in primul rand, pe aportul electoral al generatiei tinere. O generatie care a vazut in Traian Basescu un tip de politician "cool", curajos si fara prejudecati. Un om care dadea impresia ca nu-si va incalca cuvantul dat tinerilor care l-au sustinut.

Cand spun tineri nu ma refer la Boureanu, Anastase sau Turcan. Nici macar la Banicioiu. Tinerii sunt cei care refuza constant sa mai aiba de-a face cu lumea politica din Romania. De aceea, miscarile de strada din tara noastra nu mai au anvergura si vehementa de altadata. Pentru ca lumea studenteasca refuza sa iasa in fata, preferand sa se manifeste in alte moduri mult mai constructive. Moduri care ii vor ajuta sa-si imbunatateasca CV-ul atunci cand vor pleca in strainatate.

Primele masuri de reducere a cheltuielilor publice au lovit, in primul rand, generatia tanara. Pe cei putini dealtfel, care inca isi mai puneau speranta in familia romaneasca, in cladirea unui camin in propria tara. Rand pe rand, masurile de austeritate au taiat si ultima farama de optimism din acest punct de vedere.

Infima suma rezervata trusoului pentru bebelusi a fost prima care a disparut de pe listele bugetare. Au urmat taierea celor 200 de euro acordati tinerelor familii la inceput de drum si reducerea la un an a concediului postnatal. N-au scapat din dezbatere nici modul de calcul al alocatiilor pentru copii.

In ritmul asta, pensionarii de 65 de ani nu vor mai avea de cine sa fie platiti. Fie tinerele familii vor alege calea strainatatii, fie se vor gandi mai mult la supravietuire decat la facut copii. Nici macar programul Prima Casa nu da tinerilor mari sanse in achizitionarea unei locuinte.

Ajutorul statului acordat tinerilor se apropie de zero. De aceea, tinerii nici nu mai au puterea sa protesteze pentru ca protestul lor interior i-a dus cu gandul catre alte tari mult mai atente la construirea unei societati bazate pe oameni tineri si bine pregatiti. Se pare ca viitorul Romaniei nu este al tinerilor, ci al luptei pentru sistemul de pensii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#tineri Romania masuri buget, #austeritate buget tineri, #natalitate Romania, #tineri politicieni studenti , #reforma