Viitor de aur tara noastra are ...

Luni, 05 Iulie 2010, ora 18:44
1792 citiri
Viitor de aur tara noastra are ...

Ca Romania are o democratie mai neobisnuita fata de alte tari am constatat pe pielea noastra, mai ales ca a imbracat si imbraca niste forme atat de originale ca ii uimeste si pe cei care au promovat-o sau o promoveaza. Dupa cum viseaza noaptea.

Urmand traditia din mosi stramosi si tragand cu ochiul pe la vecini, democratia in tara noastra s-a instaurat la ordin. A venit un nene, care si-a adus aminte cam cum trebuie sa le vorbesti romanilor si a zis: de maine e democratie! ( in ziua respectiva, conform traditiei populare si religioase, eram chercheliti si nu aveam timp de prostii).

Da' si cand ne-am apucat de treaba ..., hehehee! Asa cum sta bine unor oameni asezati si chibzuiti, am adunat Sfatul Batranilor si ne-am asezat in jurul lor, numai ochi si urechi, sa vedem ce si cum e democratia asta. A existat un mic impediment, ne chioraiau matele de foame, asa ca Sfatul, deranjat de zgomote, a decis sa ne dea niste parale si sa ii lasam sa gan-deasca in voie.

De bucurie i-am lasat in plata Domnului sa faca ce vor si ne-am dus la una mica, gandind ca ne-or mai da si altele. Pe cand chefuiam mai cu spor, unde nu vin niste carcotasi, ca nu si nu, sa intre si ei la Sfatul Batranilor, ca sa ii invete despre democratie. S-apoi una-i una! Unde nu ne-am pus lampasu' pe-o spranceana si scapa daca poti ... hahaha, Doamne cum mai fugeau ... aprinde-ai chibrituri in urma lor, nu alta!

Mare fu' pocinogu' cu democratia asta! Daca ei oameni cu carte, scoliti dupa buchile chirilice, nu au fost in stare sa-i dea de cap, ce sa mai zic de noi prostimea, numai cu gandu' la mancare si beutura! Si daca-i asa de greu, zicem si noi ca ai' mai batrani: pai de democratie ne arde noua? Faceti mai oameni buni ce trebuie, numa' sa fie bine pentru toti !

Daca am inteles bine, se cearta saracii pe niste bani, care nici macar nu sunt ai lor, dar care cica au fost prost gospodariti de cei care au fost inainte. Mare nedumerire pe noi, adica e la fel ca problema aia cu oul si gaina.

Si ca sa ne incurce si mai tare, seful statului se amesteca si el ca musca-n lapte, sa dea ordine si sfaturi, de s-au naucit saracii de tot. Apoi spuneti si dumneavoastra: unde sa imparta mai intai?! Noi mereu cu mana intinsa, ai' de sus la fel ca noi, iar despre neamuri si prieteni ce sa mai zic?! Pai cum sa nu greseasca bietii de ei si sa se dedea la fapte reprobabile. Hai ca mai zic odata, ca suna frumos: reprobabile !!!

Da' nu e vina lor, ci a noastra, ca stam asa, ca boul pe coada si nu facem nimic, in loc sa le dam un sfat sau o povata. Poate ca sunt unii care vor sa plece, or fi obosit saracii sa se tot sfadeasca din pricina noastra. La cati suntem...

Bisericile si ispita diavoleasca

De ce nu se iau dupa pilda bisericii, care ne-a bagat in seama?! S-a gandit cat s-a gandit si daca a vazut ca suntem multi, a umplut tara de biserici, sa mai uitam de cele lumesti si de ispita diavoleasca numita ban, iar acum drept multumire ne construieste Catredrala Mantuirii. Ca mare nevoie aveam! Tot popii saracii sa duca greul in tara asta si sa ii invete pe ceilalti pe ce drum sa o apuce, ca sa ne fie bine, caci multe si incurcate sunt caile Domnului!

Asa de zapaciti au fost bietii ganditori ai tarii ca s-au luat la sfada, uitand ca tot noi platim constructia si toate cele necesare pe langa. Desi sunt cate sunt, inapoi nu o sa dam, asta asa, ca sa nu mai ziceti ca suntem saraci.

Un singur lucru ar fi de lamurit: parcarile si birturile sunt pentru parastase si pomeniri sau numai pentru preacuvioasele fete bisericesti?! Ca sa stim cand se termina cu plata si putem sa ne ocupam si de gospodariile noastre. Ca prea le-am lasat de paragina.

Tot ascultand la ce vorbesc desteptii neamului am uitat ca mai trebuie si sa muncim. Mai greu acum, ca totu-i in paragina, da' io cred ca se vor termina si certurile si o sa ne apucam de treaba asa cum se cuvine. Si daca cineva gandeste altfel, sa se dea niste legi d-alea zdravene, sa nu mai fie fapte reprobabile (imi place la nebunie cuvantul asta!).

Daca pana deunazi erati si voi cu burtile goale si nu va statea mintea la treburile tarii, azi aveti mai mult decat va trebuie, sa lasati si la nepoti, asa ca nu are rost sa va mai certati, nici cu presedintele care oricum nu o sa mai fie, dar nici intre voi, ca zarzavagioaicele la piata.

Si ne gandim ca ar fi timpul sa vorbiti mai putin si sa faceti mai mult, stiti cum se spune: vorba lunga-saracie in punga! Pentru "vorbit" ii avem pe condeieri, mai ales ca intre ei sunt destui care stiu sa si scrie, nu doar sa injure, asa cum nu am vazut la niciun neam pe lumea asta. Da' ce sa ii faci, asa-i in democratie originala.

Unde-i carte multa ...

Io ma gandeam ca tot citind la ziare sau uitandu-ma la televizor, o sa mai invat cate ceva. Mai nou ne alintam in casa cu: jigodie, nesimtit, mizerabil. Mi se pare sau chiar imi este dor de scenetele cu Toma Caragiu, de nea Marin, de Cotescu, de cati si cati, pentru ca cei de azi au alte inclinatii. Vorba bunicii: unde-i carte multa...

Si tot de la bunici am invatat ca degeaba pui boii la plug daca nu ii duci la tarina si ca daca au si apa au si fan din belsug, dar nu vor sa traga, e bine sa pui biciul pe ei.

Acum 20 de ani, cu toata stiinta voastra, erati la fel de naivi ca si noi pe teme de politica. Vorbeati ca sa adormiti copiii, despre si despre, noi ascultam si ascultam ...

Acum ca ati umblat prin toata lumea, ca ati vazut cam ce si cum, poate ca n-ar strica sa incepeti sa terminati cu povestile de seara si sa incepeti sa aplicati tot ce ati invatat prin cele strainataturi. Stiti cum este la romani: teoria ca teoria, practica ne omoara!

Poate ca e bine, poate ca nu, dar am cum vazut cum presa care a fost gatuita de guvernul Nastase stie sa strige, am vazut ca si cei pusi sa imparta dreptatea pot sta dupa gratii, am vazut cum primari sau parlamentari pot fi si ei vinovati, nu doar saracii, ca pe vremea lui Dinca Te-Leaga. Am vazut ca se poate.

Desi au trecut 20 de ani inca sunt destui aceia care mai traiesc in trecut si care ne iubesc atat de mult ca vor sa ramanem langa ei. Acum, dragoste cu sila nu se poate, nu-i frumos ca voi relicve ale unor vremi apuse sa mai stati in drum, mereti domniile voastre la muzeu, unde va este locul.

Pruncii si pensiile

Amu', io numa atata zic: daca pruncii astia sunt in stare sa traiasca si sa fie apreciati in alte tari, de ce nu ar fi buni si la noi ? Ca daca nu ii trageti de maneca si ii lasati sa spuna ce-i in mintea lor, parca ne ung la suflet. Culmea, ca ar si face ceea ce spun.

Ca noi am inteles si minciuna aia cu pensiile. Nu va interesau pensiile noastre, ci sa va votam. Poate ca o sa o facem, daca ne aratati si ca meritati. Ca pana acum nu prea avem ce sa alegem. Nici ca presedinte, nici ca parlamentari.

Stiti vorba aia: la vremuri noi, oameni noi ! Asa cum spune comsomolistul de serviciu ar fi de dorit alegeri anticipate. Subscriem cu cateva amendamente: sa nu il mai citeasca pe Zapatero, (ca vezi unde a ajuns Spania), partidele sa nu mai primeasca bani de la guvern, (adica de la noi), sa dispara jaful din teritoriu facut de primarii, (se fura destul la nivel central), sa nu mai faceti "redistribuiri" de voturi, (dupa cum se cotizeaza), sa luati mana de pe magistratura (sa va luati acolitii de acolo), sa lasati politia sa isi faca treaba si sa nu mai blocati dosare, functionarii publici sa fie numiti pe baza competentei si nu pe criterii politice, (poate asa atragem si noi bani de la UE), etc,.

Apartin democratiei aceste amendamente?! Va dau voie sa ganditi cei care stau in spatele vostru ?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#viitor romania, #reforma politica, #politica Romania, #democratie Romania , #reforma