Anastase: Remanierea este necesara si poate sa il includa si pe Boc

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 16:24
4662 citiri
Anastase: Remanierea este necesara si poate sa il includa si pe Boc
Foto: Arhiva (Antena3)

Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase se pronunta in favoarea unei remanieri guvernamentale, care sa aiba loc "cat mai curand" si nu exclude faptul ca schimbarile ar putea sa il includa si pe primul ministru.

"Cred ca o remaniere este necesara, cat mai curand. Despre cat de profunda ar trebui sa fie aceasta remaniere, dati-mi voie sa ma exprim in interiorul partidului", a declarat Roberta Anastase.

Intrebata daca se refera doar la necesitatea schimbarii unor ministri din Cabinetul Boc, liderul PDL a aratat ca o remaniere profunda "poate sa il includa si pe primul ministru".

In ceea ce priveste varianta unei demisii a premierului Boc, in zilele urmatoare, Anastase a aratat ca nu are informatii in acest sens.

Asupra eventualei plecari a premierului Emil Boc s-a referit si ministrul Muncii Sulfina Barbu, care a admis sambata, intr-o emisiune TV, ca demisia premierului Boc este un act unilateral, insa a precizat ca PDL ia in calcul orice solutie rationala care poate asigura stabilitatea tarii, inclusiv schimbarea actualului guvern.

"In calitate de membru al Cabinetului Boc permiteti-mi sa nu comentez despre demisia sau demiterea primului ministru. Pentru demitere nu avem o motiune de cenzura, aceasta fiind singura forma prin care poate fi schimbat un guvern. Dar despre demisie, va rog sa imi permiteti sa nu comentez. Nu am cum sa discut eu despre un act unilateral", a declarat Sulfina Barbu, intrebata fiind daca PDL se pregateste de schimbarea primului ministru.

In cadrul discutiei, Sulfina Barbu a aratat ca PDL ia in calcul toate variantele rationale care asigura stabilitatea tarii. Intrebata daca schimbarea guvernului, asa cum s-a intamplat in Italia, de exemplu, poate fi o solutie, Barbu a raspuns ca "este o varianta ce poate fi discutata", adaugand ca "este firesc si normal sa poata fi luata in calcul orice solutie rationala care asigura stabilitatea tarii".

Emil Boc a declarat sambata ca el stie ce are de facut si nu doreste sa comenteze speculatiile aparute in ultimele zile, cu privire la demisia sa din functia de premier.

"Nu comentez asemenea decizii, sau asemenea speculatii. Eu stiu ce am de facut", a raspuns Boc, intrebat cum comenteaza zvonurile cu privire la faptul ca saptamana viitoare ar urma sa renunte la mandatul de premier.

La insistentele jurnalistilor, care au dorit sa stie ce anume are de facut premierul, vizibil enervat, Emil Boc a raspuns: "Fiti sigur ca voi spune in primul rand in fata colegilor si dupa aceea in fata presei ce are de facut Guvernul si partidul, in perioada urmatoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Anastase remaniere Guvern, #Boc demisie, #Guvernul Boc remaniere , #remaniere
Comentarii