Anca Boagiu: Nici n-am timp sa ma simt vizata de remaniere

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 23:37
1423 citiri
Anca Boagiu: Nici n-am timp sa ma simt vizata de remaniere
Foto: Adevarul

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, sambata, la Constanta, ca nu a avut loc niciun fel de discutie oficiala pe tema remanierii guvernamentale, iar in cazul in care exista o astfel de intentie, ea nu are timp pentru a se simti vizata de o eventuala schimbare din functie.

"Nu am avut niciun fel de discutie oficiala pe tema remanierii. Ea este atributul primului ministru, el este cel care poate oricand sa faca o analiza a membrilor cabinetului si, din punctul meu de vedere, este o actiune normala. Pana la urma fiecare premier, fiecare guvern, fiecare partid are dreptul sa-si evalueze oamenii, performantele si sa ia decizii in consecinta. (...)

N-am cum sa ma simt vizata cata vreme nici n-am timp sa ma simt vizata. Am timp sa ma gandesc la prioritatile pe care le am pe masa si acestea sunt infrastructurile de toate tipurile", a declarat Anca Boagiu, pe parcursul vizitei pe care a efectuat-o pentru a verifica stadiul lucrarilor de construire a autostrazii A2.

Referitor la ideea infiintarii unui minister care sa gestioneze fondurile europene, ministrul Transporturilor a spus ca este un sustinator al acesteia.

"Acest minister va juca un rol extrem de important pentru ca, pana la urma, asiguri coerenta politicilor, coerenta folosirii fondurilor, asigura complementaritatea intre diversele programe. Pentru ca nu putem spune ca programul de la transporturi nu este complementar celui de la dezvoltare regionala, celui de la agricultura sau mediu. Sunt strict legate intre ele. Din punctul meu de vedere, este cea mai buna decizie care poate fi luata. (...)

Existand un asemenea minister, toate problemele cu care ne confruntam si care tin de partea de relatie directa cu Bruxelles-ul pot fi tratate unitar si sa primeasca solutii in acelasi timp, astfel incat sa nu intarziem in meandrele birocratice si de la Bruxelles si din Romania, pentru ca trebuie sa recunoastem ca le avem si noi", a afirmat ministrul Transporturilor, mentionand ca orice masura care poate sa aduca plus valoare activitatii guvernamentale este binevenita.

Despre persoana care ar putea fi numita la conducerea unui astfel de minister, Anca Boagiu a spus ca sunt foarte multi romani care stiu sa gestioneze o relatie diplomatico-tehnica cu Bruxelles, care stiu afaceri europene, tinta actualilor guvernanti fiind de a lucra cu profesionisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Anca Boagiu remaniere, #remaniere ministru Boc, #remaniere cabinet Boc , #remaniere