Remanierea Guvernului: Dumitru, Vladescu, Berceanu, Sandu, Seitan, Videanu - inlocuiti

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 20:21
11332 citiri
Remanierea Guvernului: Dumitru, Vladescu, Berceanu, Sandu, Seitan, Videanu - inlocuiti
Foto: Arhiva

Colegiul Director al PD-L a decis, joi, numele ministrilor sustinuti de democrat-liberali care sa fie remaniati. Acestia sunt Adriean Videanu (Economie), Radu Berceanu (Transporturi), Sebastian Vladescu (Finante), Mihail Dumitru (Agricultura), Mihai Seitan (Munca) si Gabriel Sandu (Comunicatii).

Ei au fost inlocuiti de Ion Ariton - Ministerul Economiei, Anca Boagiu - Ministerul Transporturilor, Gheorghe Ialomitianu - Ministerul Finantelor, Valeriu Tabara - Ministerul Agriculturii, Ioan Botis - Ministerul Muncii si Valerian Vreme - Ministerul Comunicatiilor.

Evenimentul s-a desfasurat la sala grupului PD-L din Camera Deputatilor, de la ora 16:00 si s-a terminat la ora 21.10.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la finalul intalnirii cu parlamentarii PD-L, ca au fost luate in calcul doua variante: depunerea mandatului actualului Cabinet si remanierea acestuia. In urma votului, s-a decis, cu o larga majoritate, ca Emil Boc sa ramana premier si sa fie inlocuiti doar ministrii care nu au avut o activitate satisfacatoare.

Ziare.com v-a prezentat cele mai importante momente ale zilei in care s-a decis remanierea Guvernului

21:10 Premierul Emil Boc a declarat, la sfarsitul sedintei Colegiului Director al PD-L, ca au fost remaniati sase ministri: ministrul Economiei, Adriean Videanu, care a fost inlocuit cu deputatul Ion Ariton, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a fost inlocuit cu Gheorghe Ialomitianu, ministrul Muncii, Mihai Seitan, care a fost inlocuit cu deputatul Ioan Botis, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a fost inlocuit cu Anca Boagiu, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, care a fost inlocuit cu Valeriu Tabara si ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, care a fost inlocuit de deputatul Valerian Vreme.

21:00 Si Adriean Videanu a fost remaniat si va fi inlocuit de Ion Ariton.

"Am depus mandatul, de maine dimineata (vineri n.red.) ma gasiti la PD-L, in functia de prim vicepresedinte in partid. Maine (vineri n.red.) o sa am intalnirea cu domnul Ariton si o sa ii predau prioritatile care sunt: pregatirea iernii, inmagazinarea de gaz si infiintarea celor doua companii energetice. Sunt convins ca Ariton este un om extrem de pregatit. Eu tin legatura de mai mult timp cu Ariton, de cateva luni de zile, si e un bun profesionist", a declarat fostul ministru al Economiei.

Adriean Videanu a mai precizat ca nu renunta greu la post.

"M-am consultat cu mine insumi, partidul este la fel de important, deoarece trebuie sa incepcem pregatirea alegerilor locale. Imi pare rau ca nu am reusit sa infiintez cele doua companii energetice, o prioritate strategica pentru Romania", a mai completat acesta.

20:15 Democrat liberalii au votat pentru varianta remanierii guvernamentale, nu pentru depunerea mandatului Guvernului Boc. Surse politice sustin ca Adriean Videanu a spus ca el nu crede intr-un Guvern nou iar "demiterea aduce riscuri mari". 40 de voturi au fost pentru remaniere, 9 impotriva si 10 abtineri.

"Ca sa investesti un nou Guvern trebuie sa aduci 236 de voturi, tinta tot mai greu de atins", ar fi spus Videanu.

20:00 Deputatul Raluca Turcan a iesit din sala de sedinte, dar nu a dat multe detalii cu privire la ce se intampla in sedinta. A precizat insa ca momentan se discuta despre varianta depunerii mandatului, pe care ea o sustine, si inca nu s-a ajuns la varianta remanierii.

19:55 Surse politice au anuntat ca noul ministru al Transporturilor ar putea fi Anca Boagiu.

19:53 Radu Berceanu a iesit din sala de sedinte cu un zambet pe buze, dar nu a dat foarte multe declaratii. A spus doar ca sedinta nu s-a terminat.

19:50 "Aveti rabdare. Concluziile o sa vi le comunice domnul Boc cand o sa iasa", a declarat Roberta Anastase cand a iesit de la sedinta Colegiului Director. Intrebata de jurnalisti daca premierul i-a telefonat preseditelui Traian Basescu atunci cand a mers in biroul acesteia, Anastase a raspuns "L-ati urmarit? Cred ca are si mobil".

18:50 Elena Udrea, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Cezar Preda si Catalin Croitoru i-au cerut din nou lui Emil Boc sa isi dea demisia.

18:46 Premierul Emil Boc a iesit din sedinta si a intrat, potrivit Antena 3, in biroul Robertei Anastase. Premierul nu a vrut sa dezvaluie deciziile luate de pedelisti, multumindu-se sa afirme: "Sedinta Colegiului Director este in desfasurare, vom trage concluziile si le veti afla si dumneavoastra".

18:30 Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, ar putea fi inlocuit de deputatul Valerian Vreme, care a fost membru in comisia pentru tehnologia informatiilor si comunicatiilor.

18:20 Surse politice au declarat ca Mihai Seitan, care a ocupat portofoliul de la ministerul Muncii, ar putea fi inlocuit cu deputatul Ioan Botis.

18:10 Si Radu Berceanu a anuntat ca vrea sa plece de la ministerul Transporturilor.

18:05 Raluca Turcan a cerut in cadrul sedintei Colegiului Director al PD-L demisia Cabinetului Boc, informeaza Mediafax.

17:51 - Adriean Videanu confirma informatiile aparute in presa pe surse, precizand ca i-a explicat premierului ca PD-L a functionat "cu intermitente" in ultimul an, motiv pentru care a cerut sa fie lasat sa se ocupe in continuare numai de partid si sa paraseasca Executivul.

17:50 - "Este o decizie politica, din punctul meu de vedere o eroare, pentru ca existau proiecte demarate", a comentat Sebastian Vladescu remanierea sa din Guvern. Vladescu le-a spus jurnalistilor ca nu isi reproseaza nimic si ca regreta ca nu a putut sa duca "aceasta provocare" pana la capat, adica inca 8-10 luni, pana cand proiectele sale urmau sa isi arate rezultatele.

17:18 - Senatorul PD-L Ion Ariton a negat faptul ca i s-a propus sa devina succesorul lui Sebastian Vladescu la Ministerul Finantelor, sustinand ca informatiile pe acest subiect sunt doar o speculatie a presei.

Remaniere Guvern: Ion Ariton neaga ca i s-ar fi propus sa preia Finantele

17:07 - Si Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor, va fi inlocuit din functie, informeaza Gandul online.

17:02 - Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a confirmat ca numele sau este pe lista remanierilor. Seitan a declarat ca nu isi reproseaza nimic, precizand doar ca "asta e situatia politica".

Remanierea Guvernului: Seitan confirma ca a fost remaniat

16:58 - Conform Newsin, premierul ar fi cedat, in cadrul sedintei Colegiului Director, presiunilor liderilor PD-L care au insistat ca printre ministrii remaniati sa fie si "grei" din partid, fiind dispus sa-i adauge pe lista remaniabililor si pe ministrii Adriean Videanu, Radu Berceanu si Gabriel Sandu.

16:52 - Surse din PD-L au declarat pentru Antena3 ca ministrul Economiei, Adriean Videanu, i-ar fi cerut premierului sa ii permita sa se retraga din Guvern si sa se ocupe doar de partid, el detinand functia de prim-vicepresedinte al PD-L.

16:50 - Surse din PD-L au declarat pentru Mediafax ca premierul Emil Boc ar putea supune, joi, aprobarii Colegiului Director si remanierea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, care ar urma sa fie inlocuit cu senatorul Anca Boagiu, ce a mai detinut acest post.

16:26 - Premierul Emil Boc si liderii reuniti in biroul presedintelui Camerei Deputatilor au intrat in sala unde a inceput Colegiul Director fara sa faca prea multe declaratii. "La fel ca si ieri, ce am de declarat trebuie sa declar in interior, la intalnirea cu colegii mei", a spus Emil Boc.

"Haideti sa vedem ce spune domnul prim-ministru", le-a raspuns Adriean Videanu jurnalistilor care intrebau daca si ministrul Muncii, Mihai Seitan, va fi remaniat.

16:10 "Premierul mi-a propus functia de ministru al Agriculturii, am acceptat", a declarat Valeriu Tabara, propus pentru functia de ministru al Agriculturii, pentru Mediafax.

16:00 - Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a declarat la intrarea in sala ca nu a avut o discutie cu premierul Emil Boc privind remanierea, neputand preciza daca va ramane in functie sau nu. Intrebat de jurnalisti daca va fi remaniat, ministrul Comunicatiilor a spus: "Aflam".

15:55 - Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu (UNPR) a declarat la Realitatea TV ca nu a fost contactat de nimeni din partea PD-L care sa ii propuna functia de ministru al Agriculturii. "Nu am avut intalnire cu nimeni, am vazut la televizor ca as putea fi nominalizat", a declarat Radulescu, precizand ca a avut o colaborare extraordinara cu fostul sau sef, ministrul Mihail Dumitru.

15:40 - Conform Realitatea TV, la discutiile din biroul Robertei Anastase participa si ministrii Radu Berceanu si Adriean Videanu.

15:15 - Premierul Emil Boc si vicepresedintele Gheorghe Flutur au ajuns la Palatul Parlamentului unde, incepand cu ora 16:00, va avea loc reuniunea Colegiului Director prin care se va parafa remanierea guvernului. Cei doi lideri ai PD-L discuta cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in biroul acesteia.

14:50 - Sebastian Vladescu a fost anuntat de premier ca va fi remaniat.

Sebastian Vladescu a ramas fara functie

14:45 - Surse PD-L citate de Gandul au declarat ca inlocuitorul lui Sebastian Vladescu la Ministerul de Finante ar putea fi Ion Ariton, deputat de Sibiu si apropiat al lui Vasile Blaga.

14:40 - Conform unor surse citate de Gandul, la intalnirea dintre Emil Boc si Traian Basescu s-ar fi stabilit ca la Ministerul Comunicatiilor sa fie nominalizat Sorin Mandrutescu, seful Oracle Romania.

14:35 - Deputatul PD-L Valeriu Tabara a declarat la Antena 3 ca premierul i-a propus sa preia Ministerul Agriculturii, dar acest lucru urmeaza sa fie discutat cu partenerii de coalitie, in conditiile in care mai candideaza pentru aceasta pozitie Valeriu Steriu (UNPR) si secretarul de stat Adrian Radulescu.

14:30 - Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat ca va fi remaniat, dar nu si-a depus demisia. El a fost invitat de premierul Emil Boc la Palatul Victoria pentru a fi informat ca va fi propus pentru remaniere. Dumitru a declarat pentru Mediafax ca premierul i-a multumit si ca i s-a parut "o experienta interesanta".

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, primul remaniat

14:20 - Surse citate de Realitatea TV au declarat ca Mihai Seitan, Sebastian Vladescu si Mihail Dumitru vor fi propusi pentru remaniere.

14:05 - Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, si-ar fi pregatit deja demisia, sustin surse pentru Antena 3.

14:00 - Mai multi ministri se afla la Palatul Victoria unde discuta cu premierul Emil Boc. Potrivit Realitatea Tv, printre acestea se numara: Sebastian Vladescu, Mihai Seitan, Mihai Dumitru, Radu Berceanu si Attila Cseke.

13:35 - Surse citate de Antena 3 au declarat ca presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi dimineata, la ora 08.00, cu premierul Emil Boc pentru a discuta despre remaniere.

13:20 - Conform Antena3, la intalnirea de la sediul PD-L s-a decis numarul si numele ministrilor ce vor fi remaniati, dar vicepresedintele Gheorghe Flutur a dezmintit acest zvon. "Nu e adevarat, vom decide diseara la Colegiul Director", a declarat Gheorghe Flutur pentru Ziare.com.

11:30 - La sediul partidului a avut loc o intalnire informala intre premierul Emil Boc si mai multi lideri democrat-liberali. Intalnirea a durat aproximativ o ora. Printre participantii la intalnire s-au aflat Gheorghe Albu, Ioan Oltean, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur si Daniel Buda.

Prea putini in favoarea depunerii mandatului

Doar sase parlamentari PD-L, Sever Voinescu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Raluca Turcan, Gherasim Vasile si Iorgus Zamfir, au votat pentru inlocuirea intregului Guvern, potrivit unor surse participante la intalnirea de miercuri, de la Palatul Parlamentului.

Guvernul Boc va fi remaniat (Video)

"Depunerea mandatului nu este o solutie pentru ca presupune un nou vot in Parlament si exista posibilitatea sa ne trezim ca UDMR negociaza cu PSD si PNL", a declarat un parlamentar participant la intanire, ingrijorat de ideea ca actuala coalitie s-ar putea destrama, ca urmare a unui posibil act de tradare din partea UDMR.

Opozitia a decis: Guvern de criza si declansarea de anticipate (Video)

Conform aceleiasi surse, cel mai ferm sustinator al depunerii mandatului de catre actualul Guvern a fost Sever Voinescu.

La intalnirea cu parlamentarii PD-L s-a discutat si pe tema posibilitatii ca UNPR sa preia ministerul Muncii, prin presedintele Marian Sarbu, dar si ministerul Agriculturii, in conditiile in care ministrul Mihail Dumitru are un sprijin redus printre parlamentarii PD-L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#remaniere guvern, #remaniere ministri, #remaniere guvern Boc , #remaniere