Daniel Funeriu: Nu m-a preocupat remanierea

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 17:43
847 citiri
Daniel Funeriu: Nu m-a preocupat remanierea
Foto: Realitatea TV

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, care a scapat de remaniere, a declarat ca nu l-a preocupat niciodata acest aspect, desi, potrivit unor zvonuri, s-ar fi aflat pe aceasta lista.

"Nu m-a preocupat spectrul remanierii. M-am concentrat exact pe ceea ce am de facut. Daca te gandesti doar la ceea ce trebuie sa faci sa nu-ti pierzi postul, pierzi din vedere ce ai de facut", a declarat Funeriu, la Realitatea TV.

Potrivit spuselor sale, s-a concentrat pe inceputul anului scolar si pe cresterea calitatii profesorilor din sistem. Astfel, a scazut cu 60 la suta numarul de profesori necalificati.

"Cu toate ca numarul de cadre didactice s-a redus cu 10.000, nu a plecat nici un titular si calitatea profesioanala a celor care au ramas e net superioara", a precizat Funeriu, adaugand ca a existat un examen de titularizare mult mai corect in acest an, promovabilitatea candidatilor fiind mai redusa.

De altfel, ministrul a spus ca pe grila de salarizare discutata in prezent, cei care intra prima data in sistem vor avea salarii mai ridicate.

In plus, Funeriu sustine ca a facut cateva schimbari ireversibile in sistem, cum ar fi acordarea finantarii catre scoli per elev, nu per norma a profesorilor.

"Faptul ca acum stim exact care e suma de bani alocata fiecarui elev, ne ofera o stabilitate. Datele sunt ca numarul de elevi a inceput sa creasca in unele judete", a mentionat ministrul Educatiei.

#Daniel Funeriu Educatie, #remaniere ministri , #remaniere
Comentarii