Dar ce, alegerile se castiga cu remanieri? (Opinii)

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 12:14
2690 citiri
Dar ce, alegerile se castiga cu remanieri? (Opinii)
Foto: Arhiva

De fiecare data cand un jurnalist se afla in fata unui demnitar PDL si nu stie ce sa-l intrebe ii sondeaza aprecierile legate de posibilitatea unei remanieri. Orice raspuns se transforma in stire, reporterul este multumit ca a bifat pe ziua de lucru, cei chestionati asisderea.

Aproape invariabil, declaratia "smulsa" demnitarului contine informatia ca da, o remaniere ar recredibiliza Guvernul (Executivul este mereu incredibil).

Dupa ce se trezesc vorbind, activistii sunt invitati sa puna degetul. Aici, vitejia scade brusc si sunt reluate povestile cu "sange prospat", "un nou suflu" (Vasile Blaga), "este treaba premierului" (Ioan Oltean) sau, daca esti casatorita cu un tip mai aproape de Traian Basescu, deci iti poti permite sa ai nitel curaj, spui vorbe cu inteles: "PDL este ca un pacient sub anestezie si trebuie sa se trezeasca pentru a castiga alegerile, ceea ce presupune o remaniere pana in 15 ianuarie" (Raluca Turcan).

La intrebarea "cui foloseste?", nici duduia Raluca n-a afirmat ca ar dori sa preia Cultura, si nici "buldogul" Blaga nu s-a exprimat in sensul revenirii la Ministerul de Interne. Oricum, acestea sunt doar speculatiile noastre, ale caraitorilor. Care am mai putea banui ca declaratiile de mai sus indica sarbatori imbelsugate si criza de Colebil.

Cred, insa, ca fruntasii PDL chiar nu stiu ce vorbesc. Sau daca stiu, au despre electorat o impresie prosta. Ce, schimbarea unor ministri aduce modificari esentiale ale nivelului de trai? Nici vorba, insa poate cineva crede ca majoritatea romanilor stau cu manualul de marketing sub perna si constata, de cate ori un Guvern isi primeneste echipa, ca gata, trebuie sa li se activeze speranta si-si iau liber de la slujba ca sa poata fi prinsi la telefon de operatorii de sondaje.

In materie de Guvernul Boc, o remaniere ar putea insemna chiar pierdere de credibilitate. Cum toate politicile ministerelor sunt girate de premier, ma refer la actele promovate spre adoptare, precum HG-uri, OUG-uri, schimbarea unui detinator de portofoliu ar echivala cu recunoasterea incompetentei. Si nu e cazul, atata vreme cat de fiecare data cand Opozitia critica vreo decizie, responsabilii cu imaginea vin si aduc argumente menite a le demonta. Cu alte cuvinte, toate masurile sunt asumate. Cineva considera ca sunt bune.

Pentru ca altfel ar deveni legitima intrebarea: cand se inseala Guvernul, in frunte cu Boc, cand sustine ca un act normativ este valoros, sau cand il remaniaza pe cel care l-a promovat?

Pe urma, cand s-a prins Raluca Turcan ca partidul se afla in sectia ATI? A vrut, cumva, sa afirme ca activul format din parlamentari si sefi de filiale este mort, ca nu are nicio activitate politica in teritoriu? Aici sunt de acord, insa o remaniere nu va schimba nimic. Doar niste stagii de dezintoxicare la coeficientul lene. Si la averile lor, nu le arde de munca. Dar nici nu lasa locul altora.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#remaniere guvern Boc, #Raluca Turcan remaniere ianuarie, #PDL Guvern remaniere , #remaniere