Deputat PD-L: Ar trebui remaniati Seitan, Vladescu, Videanu, Berceanu, Sandu si Dumitru

Duminica, 29 August 2010, ora 19:05
1390 citiri
Deputat PD-L: Ar trebui remaniati Seitan, Vladescu, Videanu, Berceanu, Sandu si Dumitru
Foto: arhiva

Deputatul PD-L Mihail Boldea spune ca ar trebui remaniati minstrii Seitan, Vladescu, Videanu, Berceanu, Gabriel Sandu si Mihail Dumitru, avertizand ca, in caz contrar, ar putea vota motiunea simpla pe agricultura a PSD si s-ar putea abtine de la vot pe Legea pensiilor si a salarizarii unice.

Boldea a precizat duminica ca in grupul deputatilor PD-L exista o opinie majoritara in legatura cu necesitatea remanierii ministrului Muncii, Mihai Seitan si al Finantelor, Sebastian Vladescu, dar ca, personal considera ca ar trebui schimbati 6 membri ai Executivului.

"In primul rand ar trebui remaniati Mihai Seitan si Sebastian Vladescu, campioni mondial ila balbaieli, declaratii contradictorii, scandaluri de presa, lipsa de profesionalism. Ultimele incidente (n.r. impozitarea drepturilor de autor) au pus capac la intreaga cariera politica, pentru ca au lovit exact in electoratul PD-L. Intre deputati este unanima parerea ca ar trebui remaniati", a precizat Boldea.

Democrat-liberalul a adaugat ca ar trebuit schimbat si ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, despre care a afirmat ca s-a caracterizat prin "maxima invizibilitate", dar si ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu. "Acesta nu s-a caracterizat prin nicio activitate de natura sa dezvolte mediul economic", a opinat deputatul PD-L.

De asemenea, el i-a nominalizat si pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu si pe cel al Economiei, Adriean Videanu, la capitolul remaniabili, aratand ca primul nu a accesat bani din fonduri europene pentru domeniul pe care il gestineaza, iar cel de-al doilea este cunoscut pentru "clientelism politic".

Potrivit deputatului, ministrii performanti din actualul Cabinet sunt cel al Internelor, Vasile Blaga si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

El a spus ca, daca nu va avea loc remanierea, este dispus sa voteze motiunea simpla a PSD anuntata pe agricultura si ca , in plus, ar putea sa se abtina de la votul pe legea pensiilor si legea salarizarii unice. "Pot sa nu particip la vot, nu votez impotriva, dar nu ma exprim. Daca ne abtinem toti, s-ar putea sa fie o problema, sa nu treaca legile", a avertizat Boldea.

Democrat-liberalul s-a declarat dezinteresat de intalnirea premierului cu grupurile parlamentare anuntata pentru saptamana viitoare, in care ar urma sa se discute despre activitatea ministrilor, afirmand ca "remanierea se face, nu se discuta". "Nu vrem analize, vrem o schimbare", a mai spus Boldea.

Premierul Emil Boc a declarat, pe 24 august, ca subiectul remanierii guvernamentale va fi discutat la intalnirea cu cele doua grupuri parlamentare ale PD-L, ce va avea loc saptamana viitoare.

Citește și:
Promisiunea președintelui Consiliului European privind aderarea României la Schengen, după întâlnirea de la Cotroceni cu Klaus Iohannis VIDEO
Promisiunea președintelui Consiliului European privind aderarea României la Schengen, după întâlnirea de la Cotroceni cu Klaus Iohannis VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, 27 martie, după întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, că acesta susține eforturile României privind...
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
#remaniere ministri PDL, #remaniere ministri, #remaniere ministri Cabinet , #remaniere