Dragnea: Discutia despre remanierea Guvernului este un teatru ieftin

Luni, 30 August 2010, ora 13:48
2309 citiri

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea sustine ca discutia despre remanierea Guvernului este un "teatru ieftin", "un simplu joc politic, plin de cinism".

"Discutia despre remaniere este un teatru ieftin, care pe noi nu ne pacaleste, este un joc politic prin care, probabil, Traian Basescu si altii de langa el cred ca mai pacalesc cetatenii. Hai sa mai schimbam trei patru ministri, mai deschidem niste supape, spunem ca din cauza lor Romania a ajuns in halul asta si venim cu altcineva.

Cine... sa schimbe, pe unul mai rau, cu unul si mai rau sau pe nimeni cu nimeni... Noi n-avem nici un fel de nu neaparat incredere in aceasta remaniere, dar credem ca e un simplu joc politic, plin de cinism", a declarat Liviu Dragnea intr-un interviu la RFI.

In opinia sa, Cabinetul Boc ar trebui sa cada dupa data de 1 septembrie.

"Boc, echipa guvernamentala si toti cei de la PD-L sa plece acasa, pentru ca nu-mi dau seama exact cat ii mai poate suporta Romania si nu vorbesc neaparat de romani, pentru ca romanii se arata in toate cercetarile sociologice ca nu-i mai suporta, dar nu stiu cat ii mai suporta economia", a spus Dragnea.

Totodata, Liviu Dragnea a declarat ca exista mai multi parlamentari de la PD-L care se gandesc serios sa voteze motiunea de cenzura a Opozitiei.

El si-a exprimat speranta ca senatorii si deputatii din sfera Puterii "sa se trezeasca si sa sustina motiunea de cenzura, pentru ca de fapt sustin populatia Romaniei".

Intrebat daca PSD ar accepta varianta unui premier technocrat, asa cum vor liberalii, Liviu Dragnea a raspuns: "Nu, cred ca acum este nevoie de o asumare politica serioasa, e nevoie de un om puternic, care sa puna randuiala in tara. Noi credem ca varianta de prim-ministru este cea de prim-ministru politic si vrem sa fie de la PSD".

In aceste zile expira ultimatumul dat de presedintele Traian Basescu privind evaluarea echipei guvernamentale. Numerosi membri ai Partidului Democrat Liberal au criticat activitatea Executivului. Este vorba de europarlamentarul Cristian Preda, deputatulul Sever Voinescu si vice-presedintii Ioan Oltean si Cezar Preda.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#Liviu Dragnea remaniere Guvern, #ministri motiune Opozitie , #remaniere