Remanierea Guvernului: Elena Udrea a amenintat cu demisia in Colegiul Director

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 11:38
4080 citiri
Remanierea Guvernului: Elena Udrea a amenintat cu demisia in Colegiul Director
Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a incercat sa impuna o varianta soft de remaniere a guvernului, dar a fost nevoit, pana la urma, sa accepte remanierea de substanta ceruta de Traian Basescu, sub amenintarea unor demisii din guvern, inclusiv a Elenei Udrea.

Cel putin asa sustin jurnalistii de la Gandul, care mai dezvaluie ca Emil Boc s-a dus joi dimineata la Palatul Cotroceni cu o lista de remaniati din care lipseau numele grele, dar pe care aparea protejatul presedintelui, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

Replica presedintelui ar fi venit prin intermediul "tabarei" sale din PD-L. Rand pe rand, Cezar Preda, Sulfina Barbu, Anca Boagiu si Raluca Turcan au cerut demisia Cabinetului.

Conform sursei citate, Adriean Videanu a incercat sa-l salveze pe Boc, dupa o schema exersata cu o jumatate de ora inainte de sedinta in biroul Robertei Anastase: "Eu sunt dispus sa demisionez din guvern, daca asta va opri votul de demitere a guvernului". Era prea putin pentru contestatari. Lovitura decisiva a venit de la Elena Udrea. "Va multumesc ca mi-ati acordat sansa de a fi ministru, dar nu mi-am propus sa-mi apar functia. In acest moment, este nevoie de schimbarea radicala a guvernului". Cezar Preda a intarit si el: "Trebuie sa schimbam guvernul. Venim cu alta resursa si atunci nu mai are rost nici motiunea opozitiei", a spus si Cezar Preda.

Au fost ore intregi de discutii si de lupte pe fata intre cele doua tabere, iar cei care au cedat au fost cei din tabara lui Boc.

#elena udrea demisie guvern, #remaniere guvern Boc , #remaniere