Flutur: Coalitia discuta luni teme economice, nu despre remaniere

Duminica, 29 August 2010, ora 17:15
2436 citiri
Flutur: Coalitia discuta luni teme economice, nu despre remaniere

Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat ca la sedinta de luni a coalitiei se va discuta despre "temele economice", subiectul remanierii nefiind pe ordinea de zi a reuniunii.

"Maine (luni N.R.) ne vedem in coalitie. Nu era tema in coalitie discutarea remanierii, nu am pregatit o tema de remaniere, ci teme economice. Remanierea este atributul primului ministru", a spus Flutur pentru Mediafax.

El a evitat sa-si spuna opinia in legatura cu ministrii care ar trebui remaniati. "Nu discut acest lucru, sa consumam etapele de la noi din partid si dupa aia discutam", a adaugat Gheorghe Flutur.

Colega sa de partid, Sulfina Barbu, declarase, tot duminica, ca nu PD-L face evaluarea ministrilor UDMR pe obiectivele lor politice, ci cel mult premierul poate sa prezinte daca reformele din ministerele conduse de reprezentantii UDMR au fost indeplinite.

Sulfina Barbu i-a dat astfel replica vicepremierului Marko Bela, care a declarat, sambata, la Festivalul "Peninsula" de la Targu Mures, ca nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, cel putin in privinta ministrilor UDMR, a caror activitate il multumeste.

"Poate asa stau lucrurile, inseamna ca dl. Marko Bela si-a facut evaluarea pe angajamentele ministrilor luate in fata Uniunii, inseamna ca ministrii UDMR si-au facut treaba si si-au indeplinit obiectivele politice in fata partidului (...) Probabil ca ministrii UDMR si-au facut datoria daca spune domnul Marko Bela, dar trebuie sa vedem ce spune premierul si ce evaluare are primul-ministru", a declarat Sulfina Barbu.

UDMR va face o analiza a propriilor ministri, in cadrul unei intalniri a grupurilor parlamentare, care ar urma sa aiba loc in Covasna.

Borbely sustine ca dupa analiza proprie a UDMR vor urma discutii cu partenerii de coalitie, iar abia apoi se va putea decide "daca e vorba de remaniere".

Ministrul Mediului nu a vrut sa comenteze performantele colegilor sai de Cabinet, iar in ceea ce priveste activitatea sa, Borbely a precizat ca va prezenta saptamana viitoare un bilant al celor opt luni de mandat.

"UDMR va face aceasta analiza saptamana viitoare. Ne asezam in coalitie, facem o analiza si luam masurile care se cuvin si pana la urma premierul, dupa ce se consulta cu coalitia, decide daca e vorba de remaniere", a declarat Borbely, precizand ca nu se simte vizat de remaniere.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#flutur pdl, #flutur remaniere pdl, #flutur reuniune pdl , #remaniere