Gheorghe Ialomitianu: Ministrul de Finante nu este iubit niciodata

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 08:42
5469 citiri
Gheorghe Ialomitianu: Ministrul de Finante nu este iubit niciodata

Gheorghe Ialomitianu, cel care este propus de premierul Emil Boc pentru a primi portofoliul Ministerului de Finante, sustine ca nu are emoiti cu privire la functia ce il asteapta si ca este constient ca "un ministru de Finante nu este iubit".

"Ministrul de Finante niciodata nu este iubit pentru ca trebuie sa spuna lucurilor pe nume si sa lucreze in limita resurselor bugetare. Trebuie sa ne incadram intr-un deficit, anul viitor trebuie sa reducem deficitul pentru ca este o obligatie in cadrul UE. Trebuie sa ajungem pana in 2012-2013 pana la 3%", a declarat Ialomitianu, vineri dimineata, intr-o interventie la Antena 3.

Acesta considera ca pregatirea profesionala a fost cea care a contat in aceasta numire. "Pe mine ma onoareza (n.red-numirea). Pregatirea profesionala, munca in Comisia de Buget Finante, munca parlamentara, asta cred ca m-a recomandat. (...) Eu o sa sustin toate programele care vor duce la relansarea economiei, la imbunatatirea infrastructurii. O sa sustin toate proiectele pentru Romania, in limita resurselor bugetare", a adaugat cel care ar putea deveni noul ministru de Finante al Romaniei.

Ialomiteanu si-a exprimat totodata increderea ca decizia presedintelui Traian Basescu, privind numirile finale la fiecare minister unde s-au efectuat demiteri, va fi una corecta.

"Fiind o functie importanta, presedintele Romaniei trebuie sa decida. Domnul presedinte a fost foarte apropiat problemelor cu care se confrunta Romania, unele si le-a asumat si sigur ca este o decizie foarta importata pentru Romania", a conchis el.

Remanierea Guvernului: Vezi ce ministri au picat si cine le ia locul

Premierul Emil Boc a anuntat, joi, lista ministrilor pe care PD-L a decis sa ii inlocuiasca din Guvern, printre care si ministrul de Finante, Sebastian Vladescu. Acesta ar putea fi inlocuit de Gheorghe Ialomitianu, deputat PD-L de Brasov, daca presdintele Traian Basescu va accepta propunerea lui Emil Boc.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Gheorghe Ialomiteanu, #ministru Finante, #remaniere guvern , #remaniere