Guvern mai suplu si minister pentru diaspora? Asteptari mari de la Comitetul Executiv PSD

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 17:30
3002 citiri
Guvern mai suplu si minister pentru diaspora? Asteptari mari de la Comitetul Executiv PSD
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca asteapta la CExN de joi adoptarea unui set de criterii de performanta si integritate pentru membrii Executivului, precizand, totodata, ca trebuie un guvern mai suplu, cu mai putine ministere, dar cu un minister dedicat romanilor din diaspora.

"Ma astept la o prima analiza extrem de serioasa si cu calm a momentului pe care-l traversam, cel mai dificil pe care acest partid important al Romaniei il traverseaza in existenta sa de mai bine de 20 de ani.

Astept, de asemenea, (...) o ampla restructurare a Guvernului nostru, pentru ca pastrarea guvernarii, care pare sa fie optiunea majoritatii decidentilor din partid, nu trebuie sa reprezinte nici o barca de salvare, nici o tragere de timp, ci probabil una dintre putinele sanse ca PSD sa inceapa anevoiosul drum al recastigarii increderii oamenilor in ceea ce facem noi si al depasirii unui moment atat de greu cum a fost aceasta cea mai dramatica infrangere la alegerile prezidentiale din istoria PSD", a declarat senatorul Mircea Geoana.

PSD face joi Comitet Executiv. Geoana: Ponta sa vina cu o noua lista de ministri (Video)

Criterii pentru selectarea ministrilor

El a adaugat ca la nivelul CExN trebuie adoptat "un set de criterii" privind selectarea membrilor Guvernului. In opinia sa, sunt necesare trei criterii: integritate, competenta si experienta profesionala demonstrata in activitati anterioare numirii in guvern.

"Trebuie lucrat la structura Guvernului, trebuie un guvern mai suplu, cu mai putine ministere, cu mai putine agentii, pentru a putea sa eliminam fie cheltuieli inutile, fie redundante si a le indrepta catre investitii publice generatoare de crestere economica si locuri de munca", a spus Geoana.

Ponta are de gand sa remanieze Guvernul dupa 10 decembrie

Senatorul PSD a mai spus ca mesajul primit din partea romanilor din strainatate impune "crearea unui minister dedicat comunitatilor de romanilor de pretutindeni", precum si a unui Consiliu National "care sa lucreze de o maniera transinstitutionala si transpartinica si transmajoritati pentru recastigarea increderii diasporei in relatia cu tara".

Lista ministrilor pe care Ponta vrea sa-i remanieze - surse

Totodata, Geoana a precizat ca Guvernul restructurat si cu un program de guvernare actualizat trebuie sa-si asume raspunderea sau sa ceara un vot de incredere in Parlament, in urmatoarele saptamani, pentru a se "revalida democratic".

Intrebat daca e dispus sa preia conducerea, in cazul in care baza partidului ii va cere acest lucru, Geoana a declarat: "Daca e nevoie de mine intr-o forma sau in alta, fara sa fiu obsedat de functii, am mancat painea asta, am fost presedintele PSD. Ce vreti sa mai demonstrez?".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Mircea Geoana guvern mic, #Mircea Geoana minister diaspora, #Mircea Geoana remaniere , #remaniere
Comentarii