Guvernul Boc va fi remaniat (Video)

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 22:57
8535 citiri
Guvernul Boc va fi remaniat (Video)
Foto: Antena 3

Guvernul Boc va fi remaniat, discutiile despre acest subiect urmand sa continue, joi, in cadrul Colegiului director al PD-L, care se va reuni la ora 16.00.

Dupa o intalnire de aproape patru ore, dintre premierul Emil Boc, ministrii democrat-liberali si parlamentarii Puterii, acestia au decis: Guvernul Boc isi va continua activitatea, dar nu in aceeasi formula.

"Am venit in fata colegilor si am pus pe masa cele doua alternative. Prima a fost sa analizam depunerea mandatului si a doua a fost continuarea cu un guvern remaniat. A fost aleasa aceea de a continua cu un guvern remaniat. Vom avea discutii in cadrul Colegiului Director", a fost singura declaratie oficiala a premierului Emil Boc in legatura cu intalnirea de miercuri seara.

Rand pe rand, au iesit din sala unde s-au purtat negocierile si ministrii, toti sustinand afirmatiile sefului lor. Adriean Videanu a spus: "A fost o discutie foarte sincera in ideea de a asigura majoritatea de care are nevoie partidul. Nu s-a discutat despre persoane. Aprecierile legate de activitatea ministrilor a facut-o premierul".

La randul sau, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, s-a declarat multumit de rezultat: "Foarte buna varianta. Am votat pentru ea".

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si al Turismului, a subliniat ca decizia a fost luata cu o majoritate de voturi. "A fost deciza luata cu o majoritate mare, deci a fost ceea mai buna decizie". Intrebata de catre jurnalisti de ce s-au auzit aplauze, din sala, Udrea a explicat ca "erau aplauze pentru vorbitori, nu pentru ministri".

Ziare.com ti-a prezentat, minut cu minut, principalele momente ale reuniunii conducerii PD-L

22:43 - Sedinta s-a terminat. Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, le-a spus ziaristilor ca "se va merge pe remaniere". Potrivit Antena 3, dintre toti parlamentarii PD-L, majoritatea au votat pentru remaniere, numai 12 s-au abtinut.

22:15 Parlamentarii au decis ca colegiul director al PD-L se va reuni joi, la ora 16.00, iar tema principala de discutie va fi remanierea Guvernului.

21:44 - Potrivit ultimelor informatii, obtinute tot pe surse de reporterii Realitatea TV, nu va fi anuntata nici o remaniere miercuri. Saptamana viitoare va avea loc insa o restructurare a Guvernului.

21:25 - Conform Realitatea TV, deputatii PD-L au primit la randul lor chestionare de completat, pe modelul celor primite de senatori. De asemenea, se pare ca desi nu li s-a cerut sa semneze acele chestionare, unii senatori au refuzat sa le completeze.

20:45 - Premierul Emil Boc le-ar fi spus pedelistilor, potrivit Realitatea TV: "Decat sa fie printre voi parlamentari ai PD-L catre sa voteze o motiune mai bine imi depun acum mandatul".

20:30 - Vasile Blaga s-a intors in sala de sedinte, insotit de deputatul Mihail Boldea.

20:30 - Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a parasit sala de sedinte, fara sa faca nici o declaratie jurnalisilor.

Parlamentari PD-L cer Guvernului sa isi depuna mandatul - Surse

19:30 - Potrivit unor surse citate de Antena 3, in cadrul intalnirii democrat liberalilor, care vizeaza subiectul remanierii, Roberta Anastase a facut o analiza in care s-au propus doua variante: sa ramana la guvernare in formula actuala sau sa faca un Guvern nou, care implica ministri noi, dar si alt premier. Daca aceasta varianta va fi aleasa, in momentul in care Opozitia va depune motiunea de cenzura, Guvernul Boc urmeaza sa isi depuna mandatul in Parlament.

19:00 - Premierul Emil Boc a ajuns si el la intalnire si, ca de obicei, a refuzat sa dezvaluie ce are de gand: "Si dumneavoastra ati proceda ca mine, ce am de spus, spun intai in partid".

18:57 - Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, zambitoare, a spus, la intrarea in sala: "Asa cum spuneam mai devreme intotdeauna poti sa faci mai mult".

18:56 - Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a spus ca se duce la intalnire "relaxat". "Nu-mi reprosez nimic", a spus el jurnalistilor, adaugand insa ca singurul lucru pe care si-l reproseaza este ca nu a "facut restructurarea ministerului".

18:55 - Ministrii Vasile Blaga si Adriean Videanu au intrat in sala impreuna. Videanu s-a multumit sa raspunda, la intrebarile jurnalistilor: "Numai premierul stie ce se va intampla".

18:53 - Mihai Dumitru, ministrul Agriculturii, a declarat ca "voi ramane in aceasta functie atata vreme cat va fi necesar" si si-a exprimat convingerea ca si-a indeplinit toate obiectivele.

18:50 - Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a intrat primul in sala in care se tine sedinta fara sa declare nimic jurnalistilor adunati pe holurile Palatului Parlamentului.

Ministrul PD-L si scandalul

Termenul de 1 septembrie pentru o eventuala remaniere guvernamentala a fost stabilit de presedintele Traian Basescu la intalnirea cu conducerea PD-L care a avut loc in urma cu aproape 2 luni, la Snagov.

Miercuri, la expirarea acestui termen, niciunul dintre ministrii sau parlamentarii PD-L nu a dorit sa dea explicatii sau nume concrete de ministri ce ar putea pleca in zilele urmatoare de la Palatul Victoria. Cu totii au aratat cu degetul spre premierul Emil Boc, spunand ca acesta este, potrivit legii, singurul indreptatit sa ia o decizie in acest sens.

Remanierea Guvernului: Ce spun Videanu, Blaga, Funeriu si Berceanu? (Video)

Celelalte partide din coalitia guvernamentala stau linistite, amenintand voalat PD-L cu un vot impotriva Guvernului la motiunea de cenzura anuntata de PSD in cazul in care vreunul dintre ministrii lor ar putea fi inlaturat din functie. De altfel, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a si declarat miercuri ca rapoartele de activitate ale ministrilor maghiari au fost deja discutate de conducerea formatiunii, aceasta declarandu-se multumita de prestatia lor de pana acum.

In schimb, implicati in diverse scandaluri, rand pe rand au fost "remaniati in presa" aproape toti ministrii democrat-liberali ai Guvernului Boc, in frunte cu premierul.

Despre ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, se spunea inca inainte de incheierea anului scolar ca nu va reusi sa organizeze bacalaureatul si ca va pleca din Guvern, fiind cotat cu cele mai mari sanse in acest sens la bursele de pariuri politice.

"Greii PD-L", Adriean Videanu, Vasile Blaga si Radu Berceanu au fost contestati vehement atat de Opozitie cat si de unii colegi din partid, care au cerut inlocuirea lor in Guvern.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a scapat ca prin urechile acului din scandalul "frunzei" din brandul turistic al Romaniei.

Printre cei mai contestati au fost (si au ramas) independentii sustinuti de PD-L Mihai Seitan si Sebastian Vladescu, nevoiti sa ia cele mai impopulare masuri, printre care reducerea salariilor bugetarilor sau propunerea de scadere a pensiilor. In plus, cei doi sunt in aceste zile vehement contestati de toti cei nemultumiti de modul in care a fost reglementata legal plata drepturilor de autor.

De altfel, Opozitia a anuntat miercuri ca va depune motiuni simple la adresa lor, dar si a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru, tot independent sustinut de PD-L, care nu ar fi atras suficiente fonduri europene si nu ar fi gestionat satisfacator situatia din agricultura.

PSD si PC depun o motiune simpla pe Agricultura

Nici ministrul de Externe, Teodor Baconschi, nu a scapat de solicitarea Opozitiei de a fi inlaturat din Guvern, ca urmare a scandalului in care Romania a fost implicata prin repatrierea rromilor din Franta.

Chiar daca a aparut foarte putin in presa de la preluarea mandatului, ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, este trecut pe primele locuri in topul ministrilor remaniabili, la bursa zvonurilor de presa.

Remanierea Guvernului Boc - bursa zvonurilor

Cel mai atacat este insa seful Executivului, Emil Boc, si nu doar de Opozitie, ci chiar de o serie de colegi de partid. Dupa ce a adus PD-L la 15-16% in sondaje, multi democrat-liberali ii cer lui Emil Boc sa renunte la sefia Guvernului si sa se ocupe mai mult de soarta partidului, mai ales ca PSD si PNL au anuntat miercuri ca au decis, in sfarsit, sa isi coordoneze actiunile in vederea daramarii cabinetului actual prin motiune de cenzura si alcatuirea unui guvern provizoriu, de criza, care sa organizeze in primavara alegeri anticipate.

Opozitia a decis: Guvern de criza si declansarea de anticipate (Video)

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#remaniere guvern Boc, #remaniere guvern, #discutii remaniere Guvern , #remaniere
Comentarii
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Guvernul Boc trebuie sa continuie reformele incepute si sa nu cedeze in fata santajelor si manipularilor
Poza Iogica
Iogica
rank 5
M-am nascut in Romania ... si ce mandra sunt, Aud cum rasuna glia. Cat iubesc acest pamant !!!!.