Ion Ariton, noul ministru al Economiei, urmarit penal in 2002

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 22:30
4117 citiri
Ion Ariton, noul ministru al Economiei, urmarit penal in 2002

Noul ministru al Economiei, senatorul Ion Ariton, pare o alegere controversata luand in considerare ca pe vremea cand lucra la Petrom, a fost cercetat pentru o lipsa in gestiune de 10 miliarde de lei vechi, la sfarsitul anului 2002.

Dupa doi ani de cercetari s-a dispus neinceperea urmaririi penale, insa a fost doar sanctionat administrativ, informeaza Mediafax.

Ariton era director comercial la Petrom, la sucursala Sibiu, si se pare ca scandalul a fost iscat in urma presiunilor politice ale liderilor PSD veniti la putere in acea perioada, scrie si Stiri Sibiu.

Remanierea Guvernului: Cine sunt noii ministri?

In gestiunea Petrom Sibiu a fost descoperita o gaura de 10 miliarde de lei, la sfarsitul lunii ianuarie 2002, in urma unui inventar de predare-primire declansat de moartea subita a gestionarului-sef. Atunci s-au descoperit mai multe nereguli in gestiunea depozitului de carburanti.

Ariton a primit o penalizare de 10 la suta din salariu si s-a solicitat o ancheta a politiei, care a gasit o gaura initiala de 10 miliarde de lei, care, ulterior, a fost stabilita de procurorii sibieni doar la 7 miliarde.

Dosarul a fost inchis intre timp, iar Ariton a fost gasit nevinovat, desi i s-a retinut o vreme 10% din salariu.

Din 2005, a ajuns prefect al Sibiului, si a pierdut apoi alegerile pentru sefia Consiliului Judetean in fata lui Martin Bottesch.

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, a declarat joi seara ca Ariton este un bun profesionist si nu stie nimic de acuzatiile penale care i-au fost aduse.

#Ion Ariton cercetat penal, #lipsa gestiune Petrom, #ministrul Economiei , #remaniere