Mihail Dumitru: Au batut si la usa mamei ca sa faca presiuni

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 17:50
3061 citiri
Mihail Dumitru: Au batut si la usa mamei ca sa faca presiuni
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Agriculturii, Mihai Dumitru, dezvaluie, la doar o zi dupa remanierea sa, ca a fost supus la numeroase presiuni in timpul celor 8 luni de mandat, atat in legatura cu gestionarea fondurilor europene cat si al numirilor pe diverse posturi.

"Au fost numeroase presiuni carora nu le-am cedat. S-a recurs la multe mijloace - de la telefoane in miezul noptii, la batut la usa mamei, in creierii muntilor (Mihail Dumitru este originar din comuna damboviteana Raul Alb, aflata la 43 de kilometri de Sinaia, iar mama sa locuieste, in prezent, tot acolo - n.r.)", a declarat, pentru Gandul, Mihail Dumitru.

"Aceste presiuni s-au facut in contextul restructurarilor din minister si vizau numirea unor persoane sau destituirea altora, bineinteles, pe criterii politice", a adaugat el Dumitru.

Si pe tema obtinerii de fonduri europene s-ar fi facut diverse presiuni la adresa sa: "Cei care le solicitau pe criterii politice nu intelegeau ca exista niste proceduri, regulamente. Eu le spuneam ca trebuie sa dau socoteala in fata oficialilor europeni, iar ei replicau: 'Lasa, ca te descurci tu, stii sa-i aburesti!'".

Mihail Dumitru a fost anuntat joi de premierul Emil Boc ca se afla pe lista ministrilor remaniati. Cu toate ca declara ca are de gand sa isi ia o vacanta in perioada urmatoare, fostul ministru a acceptat propunerea venita vineri din partea presedintelui Traian Basescu de a prelua sefia Comisiei prezidentiale pentru Agricultura.

#Mihail Dumitru, #remaniere guvern Boc, #Mihail Dumitru ministru Agricultura , #remaniere